Što Raditi U San Diegu: Balboa Park

Park Balboa u San Diegu, Kalifornija, gradski je park 1,200-acre koji upariva otvorene vanjske prostore s mnoštvom muzeja i atrakcija. Sedamnaest muzeja i kulturnih institucija ima svoj dom u parku, a neki su smješteni u povijesnim španjolskim renesansnim zgradama koje krase mjesto još od 1915-a.

Muzeji Balboa Parka uključuju Muzej zraka i svemira San Diego, Umjetnički institut, Muzej automobila, Muzej veterana, Muzej čovjeka i Prirodnjački muzej, kao i WorldBeat centar, Međunarodni muzej Mingei i Muzej umjetnosti Timken. U parku se nalazi deset umjetničkih prostora za razne predstave, mjuzikle, opere i još mnogo toga, a dom je Simfonija mladih San Diego, Omladinski balet i Kazalište Junior. U blizini uređenih vrtova 20 raspršeni su po cijelom terenu i prikazuju raznovrsnu floru. Tu je i vrt kaktusa, koji potječe iz 1935-a, Kalifornijskog vrtnog bilja u Kaliforniji, Dječjeg vrta mira EtnoBotanije i Memorijalnog vrta veterana. Botanička zgrada i ribnjak Lily je popularna atrakcija i ima jednu od najvećih svjetskih letvi, izgrađenu u 1915 i dom je više od 2,100 biljaka. Ostale znamenitosti u parku uključuju karusel, ugrađen u 1910, rijetki antički minijaturni vlak, koji i danas radi, i zoološki vrt San Diego. Zoološki vrt 100-acre dom je više od 3,000 vrsta ugroženih i rijetkih životinja i svjetski je poznat zbog svojih prirodnih staništa i bujne vegetacije. Park nudi različite mogućnosti za rekreaciju. Tu su golf teren, teniski klub, biciklistički velodrom, travnjak za kuglanje, golf na disku i općinska teretana. Pet zasebnih staza vodi posjetitelje na preko 65 milja pješačenja. U parku su četiri igrališta i tri off-leash pasa za pse.

Povijest: Park Balboa počeo je u 1868-u kada su 1,400 hektari zemlje izdvojeni za korištenje kao gradski park s pogledom na centar San Diega. Dvadeset godina kasnije, Kate Sessions prva je uredila mjesto kada je ponudila gradu donaciju preko 100 stabala i grmlja u zamjenu za 32 hektare koje će koristiti za svoj komercijalni rasadnik. Grad je osmislio vlastiti master plan razvoja parka u 1905-u, koji je uključivao dopunu vodnih sustava i cesta. U 1915-u je naziv Balboa Park odabran u čast španjolskog istraživača Vasca Nu? Ez de Balboa. Mnoge građevine parka izgrađene su za izložbu 1915 – 1916 Panama i Kalifornija, događaj kojim se obilježava otvaranje Panamskog kanala. Zgrade u španjolskom renesansnom stilu primjer su jednog od prvih vremena kada je ovaj posebno uređeni i vatreni stil arhitekture korišten u Sjedinjenim Državama.

Danas su u tim zgradama smješteni mnogi muzeji i programi u parku. Pejzažni elementi izgrađeni za izložbu 1915 uključuju Lily Ribnjak, Botaničku zgradu i smoku Moreton Bay, koja danas stoji preko stope više od 60. U 1916-u, dr. Harry Wegeforth, lokalni kirurg i prvi predsjednik zoološkog vrta, osnovao je zoološki vrt San Diego drugu godinu izložbe. Umjetnički muzej San Diego osnovan je u 1926-u, a ubrzo su nakon njega nastali Povijesni centar San Diega (1928) i Prirodni muzej San Diega (1933). Drugi svjetski sajam, međunarodna izložba 1935 California Pacific, uvela je još jedan procvat gradnje u parku uz dodatak kazališta Old Globe, španjolskog seoskog umjetničkog centra i vrtova 1935. Upravo na ovom svjetskom sajmu Kate Sessions zaradila je titulu „Majke Balboa parka“ zbog svoje uloge u razvoju i uređenju parka. Kroz 1960s i 1970s osnovano je više muzeja i znanstvenih centara, a park se oporavio od dva razorna požara. Japanski vrt prijateljstva, Muzej Mingei i Umjetnički institut San Diego preselili su se u park u 1990-ovima. U 2000-ovima, park je pokrenut u novom tisućljeću s Expo 2000-om, kimanjem prošlog dvoja formativne izložbe.

U tijeku su programi i edukacija: Park nudi brojne načine na koje možete istražiti i saznati više o značajkama parka, a muzeji i druge atrakcije u parku imaju svoju ponudu. Jednosatne ture s rendžerima parka razgovaraju o povijesti parka i educiraju goste o botanici i arhitekturi parka. Za dublje iskustvo građevina u parku, Arhitektonska povijest tura nudi se jednom mjesečno. Ogledi botaničke građevine podučavaju o povijesti zgrade i poznatom stručnjaku za begoniju, koji stoji iza njenog osnivanja. U centru posjetitelja parka započinje 90-minutna audio vožnja u vodiču. Nekoliko neovisnih plesnih skupina nudi satove u parku, u rasponu od ljuljačke do valcera do sambe.

1549 El Prado, San Diego, Kalifornija 92101

Više stvari koje treba učiniti u San Diegu