Što Treba Učiniti U Mississippiju: Nacionalni Vojni Park Vicksburg

Smješten na hektarima 1,852-a širom Vicksburga, država MS i Delta, Louisiana, Nacionalni vojni park Vicksburg obilježava bitku kod Vicksburga, opsadu 47-a koja je rezultirala predajom grada vojsci Unije tijekom američkog građanskog rata, kao i većem Vicksburg kampanja koja je prethodila bitci.

Tijekom američkog građanskog rata, rijeka Mississippi bila je važno bojište između snaga Unije i Konfederacije, jer je rijeka služila kao velika okosnica gospodarskog prometa zemlje. Nakon otcjepljenja Juga od Država, rijeka je zatvorena za plovidbu od strane Konfederacije, što je prijetilo da će osakatiti sjevernu ekonomsku aktivnost.

Povijest

1982 je grad Mississippi, grad Vicksburg, postao ključno strateško bojno polje za nade Unije da će ponovo steći kontrolu nad donjim dijelom rijeke, kao i glavni klin za osiromašenje u ekonomiji ključnog konfederacijskog grada Richmonda. Kampanja usmjerena prema Vicksburgu, koju je vodio general Ulysses S. Grant, krenula je u prosincu 1862-a. Sljedećih šest mjeseci, vojske Saveza i Konfederacije sukobile su se u cijelom području Mississippija, a kulminirale su 47-dnevnom bitkom kod Vicksburga, koja je započela svibnja 18. Kampanja i bitka rezultirali su s više žrtava 48,000 prije pobjede Unije na srpnju 4-a.

U veljači 1899-a uspostavljen je Nacionalni vojni park Vicksburg u spomen na mjesto bitke, koji je prebačen pod nadzor službe Nacionalnog parka u 1933-u. U 1950-ovima je kontrola dijela parka prebačena na grad Vicksburg, što je omogućilo izgradnju međudržavnog 20-a. U listopadu 1966, park je, zajedno sa svim ostalim povijesnim područjima NPS-a, uvršten u Nacionalni registar povijesnih mjesta.

Stalne atrakcije

Danas Nacionalni vojni park Vicksburg obuhvaća 1,852 hektare diljem Vicksburga i obližnje Delte, Louisiana, od kojih je 1,729 u saveznom vlasništvu. Više od 1,300 povijesnih obilježavanja i spomenika obilježava važna mjesta povezana s Vicksburg kampanjom i poginulim vojnicima Unije i Konfederacija koji su poginuli u borbama ove kampanje. Među spomen-zbirkama posebno je istaknuta zbirka Memorijal države Illinois, koji sadrži jedan korak u spomen na svaki dan opsade 47. Izvorna Spomenik predaje, kamena kula koja je obilježila mjesto rasprava o predaji generala Granta i Pembertona, također je izložena na parku Centar za posjetitelje, koji također prikazuje povijesni 12 funta Howitzer Cannon pored niza eksponata o bitkama u kampanji. 20 minutni orijentacijski film, Ovdje su se braća svađala, prikazano je svakog sata u pola sata u auditoriju Centra.

Na Muzej USS Kairo, oporavljeni i restaurirani USS Kairo prikazan je pištolj. Nadimak "Hardluck Ironclad", the Kairo bila je jedna od sedam topničkih brodica tipa 13, napravljenih za američki građanski rat i imenovana za gradove duž rijeke Mississippi i Ohio. U prosincu 1862, brod, koji je vodio potpukovnik Thomas O. Selfridge, mlađi, potonuo je konfederacijske snage tijekom misije na rijeci Yazoo, postajući prvi brod u povijesti Sjedinjenih Država koji je potonuo elektroničkim torpedom. U 1956-u je nekoliko povjesničara započelo napore kako bi pronašao brod iz Yazoovih voda, vrativši ga u 1964. Brod je prebačen u park u 1977-u i danas je izložen u muzeju, koji sadrži i zbirke oporabljenih brodskih artefakata i eksponate koji prepričavaju život na brodu Kairo.

U parku se nalazi i 116-ral Nacionalno groblje Vicksburg, na kojem se nalaze ostaci više od pripadnika vojne službe 18,000, uključujući trupe Unije i Konfederacije sahranjene između 1866 i 1874. Dvorac Antebellum u grčko-preporodnom stilu, korišten kao Sjedište generala Pembertona tijekom građanskog rata koristi se za javne posebne događaje i privatne iznajmljivanje. Preko rijeke u Delti, Louisiana, preostali dijelovi otoka Grantov kanal može se također istraživati. Asfaltirana turistička cesta i različite pješačke staze pružaju pristup važnim parkovskim mjestima, uključujući i Al Scheller primitivna planinarska staza, koji pruža perspektivu vremenski preciznih uvjeta planinarenja koje su se trupe Građanskog rata suočavale za vrijeme okupacije područja.

U tijeku su programi i obrazovanje

Na raspolaganju su razne mogućnosti obilaska i samostalnog vodenja za istraživanje obimne kolekcije spomenika, uključujući audio obilaske, obilazak mobitela i grupne ture s licenciranim turističkim vodičima po parku. Također su dostupni i nastavni obilasci za osnovnoškolce i srednjoškolce koji uključuju državne norme o školskom programu Mississippija. Vodiči moraju biti rezervirani unaprijed zbog popularnosti turneje. Tijekom ljeta u parku se održavaju jednodnevni kamioni Junior Ranger, za studente uzrasta 8-16, potičući volonterizam i vođenje parka. Također se tijekom ljetnih mjeseci nude demonstracije i razgovori o živoj povijesti, nudeći demonstracije oružja iz razdoblja civilnog rata i mogućnosti za razgovor s povjesničarima parka o relevantnim kulturnim temama.

3201 Glina St, Vicksburg, MS 39183, Telefon: 601-636-0583

Još stvari koje treba učiniti u Mississippiju