Što Raditi U Greenvilleu, Južna Karolina: Muzej Umjetnosti Okruga Greenville

U umjetničkom muzeju okruga Greenville nalazi se zbirka Southern, cijenjena paleta umjetničkih djela koja sežu od 1726-a do današnjih dana. Od federalističkih portreta do suvremenih apstrakcija, zbirka ima cilj biti reprezentativna američkoj povijesti umjetnosti.

Primjeri koji se odnose na jug.

Pored toga, u muzeju se nalazi najopsežnija zbirka akvarela američkog umjetnika Andrewa Wyetha i velika zbirka slika i grafika Jaspera Johnsa, samog iz Južne Karoline.

Andrew Wyeth (1917-2009), jedan je od najpoznatijih američkih umjetnika sredine 20-ath st. Wyeth je bio slikar realista koji je slikao u regionalističkom stilu, što znači da je prikazivao američke prizore iz ruralnih i malih gradova, prije svega iz svog rodnog grada u Pensilvaniji i svog ljetnog doma u Maineu. Wyeth je započeo svoju karijeru u 1937-u rasprodanom izložbom svojih akvarela u New Yorku. Nije koristio tradicionalne uljane boje i umjesto toga preferirao je temperaturu jaja i akvarel. Zbirka Wyeth muzeja okruga Greenville naglašava njegovu sklonost slikanju intimnih predmeta, uključujući obitelj, kuće, sjećanja i omiljene modele. Sam Wyeth je rekao: "Ilustrator sam vlastitog života."

Jasper Johns (b 1930) je možda najcjenjeniji živi umjetnik na svijetu. Johns je proveo djetinjstvo u Južnoj Karolini i tri semestra pohađao je Sveučilište Južne Karoline prije nego što se preselio u New York kako bi nastavio karijeru u umjetnosti. Johnsovo djelo usko je povezano s apstraktnim ekspresionizmom i slijedećim pokretima, uključujući pokrete Neo Dada, Pop Art i konceptualnu umjetnost. Međunarodno je poznat umjetnik s dubokim vezama s Južnom Karolinom.

Povijest: Muzej umjetnosti okruga Greenville počeo je kao zamisao u 1935-u, kada se mala skupina umjetnika i kolekcionara prvi put sastala da osnuje ligu likovnih umjetnosti Greenville. Ova mala udruga kupila je svoj prvi dom za prikaz umjetničkih djela, Gassaway Mansion, u 1958-u. U 1962-u je Povjerenstvo muzeja okruga Greenville osnovano kao upravljačko tijelo Muzeja umjetnosti okruga Greenville Generalnom skupštinom Južne Karoline. U 1974-u, GCMA je formirala javno-privatno partnerstvo radi prikupljanja sredstava za novi objekt kao odgovor na potrebu zgrade koja ne samo da umjetnička djela čuva na sigurnom, već i može prikazati radove u modernom okruženju sposobnom za rukovanje više od 100,00 posjetitelja godišnje. Ova trenutna zgrada dom je otprilike 70,000 četvornih metara prostora za izložbe, učionice i ostavu. Operacije GCMA trenutno se financiraju kroz porez na državnu imovinu, iako je programiranje moguće putem privatnih donacija. Muzej je besplatan za posjetitelje.

U tijeku su programi i obrazovanje

Svake nedjelje u 2: 00pm, muzej je domaćin različitih besplatnih edukativnih događanja u rasponu od razgovora o galerijama i predavanja do glazbenih nastupa i praktičnih demonstracija. Dosadašnji događaji uključivali su demonstracije lokalnih umjetnika lokalnih umjetnika koje je Andrew Wyeth koristio, razgovore o galeriji suvremenih umjetnika čiji je rad trenutno izložen, kao i obiteljske događaje poput kolaža i slikarskih radionica za djecu. Muzej nudi ljetne kampove 3 za djecu u dobi od 5 do 14 koji žele istraživati ​​umjetnost i kreativnost s profesionalnim umjetnicima. Za grupe, docenti vode obilaske škola srijedom do petka svakog tjedna. Ogledi traju otprilike 45 minuta i moraju biti zakazani najmanje tri tjedna unaprijed. Kurikulum za ove obilaske može se prilagoditi, a prošli primjeri tema školske grupe uključuju Zatvoreno čitanje: Otkrivanje slojeva značenja i druge načine na koje učenici mogu kritički sagledati umjetnost i pronaći smisao u detaljima razumijevajući veliku sliku i povijesni kontekst ,

Izložbe prošlosti i budućnosti

Pored posjeta eksponata, muzejska zbirka je toliko velika da se radovi iz stalne zbirke prikazuju kroz kurirane eksponate koji se okreću tijekom cijele godine. Dosadašnje izložbe radova iz stalne zbirke uključuju Mjesta Andrewa Wyetta, zbirku slika koje crtaju iz najistaknutijih i najomiljenijih mjesta Wyetta, i „Jasper Johns“, zbirku originalnih djela zajedno s otiscima koji demonstriraju evoluciju Johnove evoluirajuće veze s predmetima - i osobnim i posuđenim iz tuđih djela.

Što je u blizini

Trenutni objekt nalazi se u središtu Greenville's Heritage Green. Heritage Green je urbani umjetnički i kulturni kampus grada Upstate, a dom je biblioteka okruga Greenville Hughes, muzej povijesti Upcountry, Malo kazalište i dječji muzej upstate, pored muzeja umjetnosti okruga Greenville.

Povratak na: Najbolje stvari u Greenville SC

420 College Street, Greenville SC 29601, Telefon: 864-271-7570