Uštedite Novac Repozicioniranjem Krstarenja

Zaista nema iskustva s odmora poput odlaska na krstarenje. Odlazak na more i transfer iz luke u luku mogu biti prilično avantura. Međutim, može biti prilično skupo. Ali ako tražite jeftinicu na brodu za krstarenje, bez da je trebate smanjiti, možete razmotriti pokušaj ponovnog postavljanja krstarenja. To se događa tijekom proljetne i jesenske sezone, kada mnogi brodovi za krstarenje čine poput kitova i prelaze na sjever ili jug da bi se prilagodili zimskoj sezoni.

Gdje kreću repozicioniranje krstarenja?

Za to vrijeme, brodovi za krstarenje smještaju svoja plovila, krećući se s Aljaske do toplijih mjesta poput Kariba, a zatim čekaju do kraja jesenske sezone kako bi se vratili na Aljasku baš u vrijeme proljeća. A s preko 30 krstarenja koja se svakog ljeta kreću na Aljasku, na krstarenju će biti puno mjesta za popunjavanje, bilo da odlaze ili putuju natrag.

Većina tih brodova za krstarenje provest će ljeto u Europi sve dok ne padne jesen kada počnu prelaziti Atlantik da bi stigli na Karibe na vrijeme za zimu. Potom se vraćaju do proljeća i vraćaju se u Europu. Ovo nije jedini put za repozicioniranje krstarenja. Mnogi od ovih brodova kreću se prema Aziji, Južnoj Americi, Australiji ili čak Africi i skloni su premještanju na druge kontinente s promjenom godišnjih doba. Iako letovi do Azije mogu trajati dugo, mogu biti savršeni za one koji imaju cijelo vrijeme svijeta da uživaju u krstarenju na repozicioniranje kontinenta. U stvari, ljudi koji to rade krstare Azijom i kreću se jednosmjernim letom kući.

Kao i druga putovanja na krstarenjima, repozicioniranje krstarenja također je tema. Na primjer, brod može krenuti na krstarenje tematskim mostom, što može biti savršeno za one koji uživaju u kartarskoj igri. Ostale teme uključuju one koje se odnose na glazbu ili ples, pa čak i na područja interesa poput računala. Dakle, budite sigurni da vam se sviđa tema krstarenja na kojem ćete biti, jer ćete na njemu biti dugo.

Kako su repozicioniranje krstarenja tako jeftino?

Koncept repozicioniranja krstarenja nastao je zato što ti brodovi za krstarenje često završe s manje putnika prilikom prelaska s mjesta na mjesto. Stoga, umjesto da putuju prazno, odluče putnike pustiti na popust. Ovo privlači ljude da sa sobom nose krstarenje. Općenito, ove će vrste krstarenja biti ugodnije onima koji žele doživjeti krstarenje, ali izbjegavaju redovne cijene putovanja.

To ipak ne znači da krstarenja gube na dobitku. Ono što izgube u popustima na vozovnice, nadoknađuju prihodima na brodu. To je zato što znaju da će putnici biti skloni kockanju u kockarnicama, kupnji pića u baru i kupovini u trgovinama jer su putovanja obično duža od uobičajenih krstarenja. Dakle, ako ste na krstarenju krstarenja proračunom, imajte na umu svoju potrošnju - u nekom ćete trenutku doći u iskušenje.

Osim toga, putovanja na krstarenju koja se nalaze na moru duljim danima obično su jeftinija za rad, jer ne moraju plaćati lučke pristojbe koje se skupljaju što duže ostaju u luci. Zbog toga su repozicioniranje krstarenja uglavnom jeftinije.

Neka krstarenja repozicioniranjem vrijedi pokušati

Tijekom jesenje sezone organizirat će se krstarenja krstarenjima koja će poletjeti iz Europe i uputiti se na Karipske otoke. Bit će i drugih koji će krenuti s Aljaske i prolaziti ili kroz Panamski kanal, probijajući se Karibima. Krstarenja s Aljaske mogu proći i Sueškim kanalom da bi otišla na Sredozemlje. Ostali još uvijek putuju u Južnu Ameriku preko Atlantika. Ova krstarenja trajat će najmanje 10 dana, a ponekad i duže, a većina će plovidba biti na moru. Ne treba ni napominjati, ova vrlo snižena krstarenja.

Ako putujete u kolovozu, iz Europe se vrši krstarenje krstarenjima koja idu na Karibe, Južnu ili Sjevernu Ameriku.

Sezona za krstarenja Aljaskom završava do rujna, pa će brodovi koji dolaze s Aljaske krenuti prema jugu i otići na Havaje, Aziju ili Australiju. Neka krstarenja nastavit će se nešto kasnije tijekom prosinca.

Što se tiče proljetne sezone, brodovi koji se već nalaze u Južnoj Americi uputit će se prema sjeveru. U međuvremenu, plovila koja su zimi provela na Karibima bit će vezana za Aljasku. Brodovi koji se nalaze u Australiji, Aziji ili južnom Tihom oceanu bit će sjeverni i idu na Aljasku ili u Europu.

Sezona premještanja započinje ranim proljetnim krstarenjima kada se brodovi u Južnoj Americi kreću natrag prema sjeveru. Brodovi koji su zimi na Karibima plovit će Panamskim kanalom na putu do Aljaske. Neki brodovi iz Azije, Australije ili Južnog Tihog okeana također će se uputiti na sjever, obično u Europu, ali i na Aljasku.

Premještanje krstarenja može biti sjajan način da doživite put putovanja koji se razlikuje od uobičajenih krstarenja na kojima ste bili. A ako vam je to prvi put, sjajan je način da uštedite i na troškovima. Bez obzira jeste li novi ili ne, krstarenje repozicioniranjem krstarenja svakako je potrebno pokušati.

Savjeti za izmjenu krstarenja

- Ne rezervirajte prerano. Obično rana rezervacija znači uštedu, ali tijekom sezone repozicioniranja, last minute ponude su vrlo česte.

- Obavezno uzmite u obzir i troškove leta. Ovo se primjenjuje ako ne napustite kraj mjesta na kojem će plovilo isploviti. Iako će karte za krstarenje kasnije biti jeftine, letovi će kasnije i dalje biti skupi.

- Obavezno odaberite svoju kabinu mudro. Ne ostavljajte to slučajnosti samo zato što ne želite dodatno platiti. U suprotnom, možete završiti s kabinom koja vam se ne sviđa zbog čitavog krstarenja.

- Donesite dobru knjigu ili nešto čime ćete se zabaviti. Repozicioniranje krstarenja je definitivno puno duže od uobičajenih krstarenja. Trebat će vam nešto da vam ne bude dosadno.

- Kada govorite o zabavi, obavezno uživajte u brodskim aktivnostima na brodu. Odličan je način druženja s drugim ljudima i zabave se. Inače ćete propustiti.