Sarasota, Florida: Mote Marine Laboratory & Aquarium

Odgovori su u oceanu. Ovo je ulovna fraza Mote Marine Laboratory & Aquarium koja sažima sve ono što oni ističu u lijepoj školjki. Budući opstanak oceana u konačnici je važan za Motea i njihov je rad svjetski poznat. Potiču vas da istražite sve što prekrasan svijet oceana može ponuditi.

Od nezamislivih dubina do čudesnih stvorenja koja tamo žive, ocean je uvijek bio mračna misterija za nas ljude. Ponekad spokojan i miran, ali s pucanjem zamišljenog prekida ocean se može pretvoriti u čudovište koje će osloboditi svoje moći bilo kojem nesumnjivom putniku, ostavljajući gnjev u zanosu.

Od svojih interaktivnih dodirnih bazena do njihovih visokotehnoloških eksponata, morski laboratorij Mote i akvarij više su od samo vodnog zoološkog vrta. Mnoge životinje koje obitavaju u ovom veličanstvenom mjestu kreću se od morskih kornjača do manata, od morskih pasa i vidra, pa sve do osebujnih morskih fosila.

Počevši od skromnog starta u malom dvorištu na Floridi, ovi su se znanstvenici uglavnom fokusirali na morske pse, ali proširili su se i prerasli u mnoštvo tema poput istraživanja ljudskog karcinoma pomoću morskih modela, učinaka koje je stvorio čovjek toksini na moru i razvijanje oceanske tehnologije za razumijevanje koliko je okoliš zdrav ili nezdrav. U Mote Marine Laboratory i Aquarium u Sarasoti na Floridi ima ponešto za svakoga.

1. Akvarij Mote


Akvarij Mote krasi stanište morskog psa 135,000 galona koje nije drugo! Kako je studija morskih pasa bila njihova prva ljubav prilikom otvaranja vrata u 1955-u, Mote je nastavio i eksplodirao u ovoj studiji kako bi obuhvatio sve vrste morskih pasa. Od Stingrays-a, kojeg zapravo možete dodirnuti u njihovom dodirnom bazenu Ray Tray, do morskih pasa Bonnethead, koji vrlo nalikuju Hammerhead-u, od vas će se otpuhati.

Ako ste mislili da vidre nisu povezane s oceanom, onda biste pogriješili. Poseban izložbeni vidra je jedan koji ne smijete propustiti. Ovdje se blisko i osobno upoznajete s ovim zabavnim dragim bićima.

Akreditiran od Udruženja zooloških vrtova i akvarija, Mote Aquarium neprestano nadograđuje objekte kako bi osigurao da udovoljavaju strogim standardima i da mogu pružiti svojim životinjama vrhunsku njegu koja im je potrebna.

2. Izlaže akvarij


Mote ima toliko mnogo eksponata i oni svake godine dodaju nove. Evo samo nekoliko izložbi akvarija koje će vas zavesti i oduševiti.

Vidre i njihove vode

Mote je ove sjevernoameričke rijeke vidre spasio od smrtne smrti, jer su bile siročad u vrlo mladom dobu. Izložba Otter sada ima otmjene i zabavne Otter, 3 djevojke i dječaka, primjereno nazvane Huck, Pippi i Jane.

Tijekom treninga kojima se možete pridružiti, naučit ćete kako su vidre prevožene, uzgajane i rehabilitirane u dobro zdravlje koje sada imaju.

Izložba Otter i njihovih voda otvorena je od 10: 00am do 05: 00pm svaki dan.

Zona morskih pasa

Kao što je već spomenuto, morski psi su zauzeli čvrsto mjesto u srcima osnivača Motea, i to čine do danas. Mote se većim brojem morskih pasa i mnogim vrstama posvetio ne samo očuvanju ovih nevjerojatnih stvorenja, već i korištenju svog okoliša i učenju o njihovim životnim navikama kako bi otkrio zašto morski psi vrlo rijetko pate od raka. Oni se žele baviti jednostavno, ako to drži neku tajnu za naše oboljele od raka i nas kao ljude općenito.

Izložba morskih pasa otvorena je svakodnevno, a treninzi se održavaju u 11: 00am svakog ponedjeljka, srijede i petka.

Pored mnogih vrsta morskih pasa, poput golubova goluba, čekića, morskih pasa i morskih pasa, u tenku se nalazi i velika škola lovačke ribe.

3. Stvorenja s grebena


Svi vole lijepu ribu i Mote ima puno toga da vas oduševi. Od Spotfin Leptir Riba do Francuske Anđeoske Ribe, zadivit će vas i obuzeti mnoštvo boja i oblika.

Osim učenja o tim tropskim ljepotama, možete vidjeti o čemu se radi u koralnim grebenima i na kojim se projektima obnove trenutno bave znanstvenici.

Krenite nekoliko koraka dalje i upoznat ćete mještane Floride, papuče, jastoge i njihove prijatelje škorpione i ribe.

Još niste sigurni je li ovaj eksponat za vas, pogledajte morske konjiće i naučite sve o njihovoj neobičnoj metodi rođenja.

4. Morske kornjače - drevni preživjeli


Morski dinosaurusi, morske kornjače, fenomenalna su stvorenja koja su trajala stoljećima postojanja. Mote ima misiju spasiti svaki posljednji od čistog izumiranja i ljudskog grabežljivca.

Upoznajte stalne morske kornjače mota

Njihova posebna bolnica za rehabilitaciju morskih kornjača stvorena je za liječenje bolesnih kornjača s misli na njihovo ponovno vraćanje u divljinu. Neki ipak ne napuštaju svoju staru kornjaču koja je slijepa poput Hang Tough-a.

Druge morske kornjače drvosječa, Shelley i Montego, također ostaju za život, ali samo zato što su kompletne s njihovom pomoći u istraživanjima rasta i parenja. Sada pomažu Moteu u obrazovanju mladeži kao i šire javnosti u svemu što postoji o morskim kornjačama.

Harry je posebna zelena kornjača koju je nažalost udario čamac natrag u 2007. Zbog njegovih ozljeda ima neki gubitak vida, ali je sretna morska kornjača, pripisujući je manatima Buffettu i Hughu.

Tužna priča prati Bellatrixa, koji je najnoviji dodatak svetištu morske kornjače u Moteu. Progutala je ribarsku udicu koja je trajno zaglavljena u njoj, ali uz pomoć strašnih ljudi iz Motea trebala bi moći živjeti lagodan život u Akvariju. Napomena o oprezu molim vas, ako budete ribar, osigurajte da povučete svoje ribolovne linije dok se krećete jer ćete na taj način spriječiti ovako nezgodne incidente.

5. Bolnica za morske kornjače


Bebe s morskim kornjačama fenomenalne su već u ranom dobu, ali ponekad im treba malo pomoći. Mote je posvetio posebno mjesto u njihovoj bolnici Hatchling za njegu i liječenje tih mališana sve dok nisu spremni da se vrate u svoje prirodno okruženje.

Manati Mote

Manate su ugrožena vrsta i kad je Mote dobio priliku da uđe dvije morske krave oceana, Hugh i Buffet, ugrabili su ih objema rukama. Hugh i Buffett nisu samo savršeni diplomati za sve lanate u svijetu, oni sudjeluju u upravljačkim istraživačkim projektima koje Mote često drži. Oni su fascinantna stvorenja koja nalikuju morskim lavovima ili morževima, ali u mnogim su aspektima prilično različita. Iz njihove potrebe da ostanu sami, uglavnom spavaju, osim ako se hrane ili pronalaze partnera, Manatees će vas cijelog dana držati zaintrigirane.

Fosilni potok

Zamislite se malo lov na blago? Pa, bez obzira na vaše godine, bit ćete uzbuđeni ako uđete u Fosilni potok gdje možete uzeti kantu i duboko ući u morske pješčanike da otkrijete sve vrste dubokomorskih predmemorija. Od ušća riba do ribnjaka stršljena, od zuba morskog psa do megalodonovog zuba, pronalazite se kako biste locirali i zadržali ove fantastične oceanske dragulje.

Fossil Creek košta samo 9.99 USD, pa se obavezno zaustavite tamo kad sljedeći posjetite.

6. Djeca i obitelji


Motle su vrlo važne za Motea i vjeruju da su mladi budućnost za konačno zaštitu i brigu o našim oceanskim obiteljima. Domaćini ljetnih kampova, programa mama i mene, srednjoškolskih programa i uključivanjem učenika u svoje školske programe temeljene na istraživanju, vjeruju da grade temelj za pozitivnu budućnost.

Fakultet i odrasli

Za one koje zanima karijera u oceanologiji ili bilo koje zanimanje povezano s oceanima, Mote se također brine za to. Pomoću njihove posebne predavačke serije, programa stručnog usavršavanja, programa stažiranja na fakultetima, istraživačkog iskustva i FL Master Naturalističkog programa, oni znaju da će postojati nišni prostor za sve.

Obrazovanje

Obrazovanje javnosti je također vrlo blisko s Mote Marine Laboratory i Aquarium. Načini na koje Mote svima donosi nepremostivo znanje je kroz nekoliko medija:

Škole i grupe

Uz pomoć domaćih izleta, snabdijevanja priborom za predavanja i učionice, prehrane za programe kućnih škola, organiziranja prenoćišta na moru, dodjele izviđačkih značaka i zakrpa te nudeći svoj jedinstveni tehnološki klub, Mote je uspio doći do širokog spektra ljudi, kako lokalnim tako i prekomorskim.

Programi za digitalno učenje

Ako ustanovite da želite nastaviti svoje iskustvo s Moteom, prepustite se Digitalnim programima učenja, koji pokrivaju širok raspon tema od morskih pasa do delfina i svega između toga.

Kao što možete vidjeti morski laboratorij i akvarij Mote u Sarasoti, Florida je uzorak svega što obuhvaća ocean i morske životinje koje nastanjuju ovo divlje i prekrasno okruženje.

Povratak na: Najbolje stvari u Sarasoti, Florida

1600 Ken Thompson Pkwy, Sarasota, Florida 34236, Telefon: 941-388-4441