Meksička Mjesta Koja Treba Posjetiti: Tepoztlan

Grad Tepoztlan smješten je u podnožju meksičke planine Tepozteco. Rezultat je to kombinacije mudrosti i jedinstvenih tradicija iz davnih vremena koje obogaćuju brojne kulturne izraze, uključujući ezoteriku, viceregala i prethistansko blago, ekoturizam, kontrakulturu i jednostavnost gradskog svakodnevnog života koji sve čini Tepoztlan privlačan posjetiteljima. Posjetitelji će zaboraviti na brige svog svakodnevnog života u gradskoj arhitekturi, vedrom i živopisnom cvijeću, toplom vremenu i kaldrmskim ulicama.

U Tepoztlanu ima puno posjetitelja za uživanje, od šetnje gradskom tržnicom do obilaska prekrasne građevine nekadašnjeg rođendana Marijina i mnogih drugih.

Nacionalni park El Tepozteco pruža priliku doživjeti avanturu u prirodi. Flora i fauna pronađeni u parku Aena ispunjava goste vitalnošću i omogućuje im da na trenutak zaborave na ostatak svijeta. Obližnja planina Tepozteco smatra se mističnom gotovo do trenutka pročišćavanja i posjetiteljima koji čine sve do vrha nagrađeni su izvrsnim pogledom na mali hram koji je bio sagrađen za boga Tepoztecatl.

Tepotztl? N je grad prepun iznenađenja. To je jedan od "čarobnih gradova" u Meksiku, a nudi jedinstveno iskustvo za sve one koji ga posjete. Ovaj čarobni grad domaćin je mnogih različitih proslava, uključujući i plesove. Ove proslave svojim dinamičnim bojama i Chinelos, koji je naziv glazbe, ispunjava svakoga životom njegove tradicije.

Uspon na vrh Cerro de Tepozteco pruža priliku za istraživanje fascinantne arheološke zone. Uz strmi zid smješten više od šest stotina metara iznad doline ispod, brdo El Tepozteco dočekuje posjetitelje sela Tepoztl? N. Najbolje je započeti istraživanje povijesnog naselja iz glavne ulice mjesta. Ovo predhino-latino naselje nastalo je između godina 1150 AD i 1350 AD u čast ili bog puka, Ometochtli Tepuzt? Catl.

Zaštićena arheološka zona prostire se na oko dvadeset i tri tisuće hektara, a dom je mnoštva ptica i gmazova. Uspon, dugačak oko dva kilometra, zahtijeva samo malo napora kroz zarasle staze i kamenje, slično usponu koji su drevni ljudi tog područja morali napraviti kako bi dali svoje prinove svojim bogovima. Zanimljive stijene na arheološkom nalazištu skrivaju nevjerojatna lica. Piramida koja se nalazi na vrhu Meke Morelense poznata je kao El Tepoztecova kuća. Pravokutni temelji ove piramide izdržali su nekoliko stoljeća. Posjetitelji koji se penju imat će prekrasan pogled na dolinu Tepoztl? N s vrha.

Seosko tržište Tepotztl? N sadrži mnoštvo pred-latino jela, okusa i rukotvorina. Kreativnost zanatlija obiluje tijekom vikenda, a posjetiteljima nudi širok izbor jedinstvenih ručnih predmeta koje mogu ponijeti kući kao suvenir, uključujući haljine, glazbene instrumente, nakit, keramiku, igračke, košari i mnogo više. Ukusne kulinarske delicije na tržnici također su sjajna opcija za popodnevni obrok.

Još stvari koje treba učiniti u Meksiku