Latvija Što Treba Učiniti: Arsenals - Muzej Likovnih Umjetnosti

Dvorana latvijskog Nacionalnog umjetničkog muzeja, Izložbena dvorana Arsenals muzej je likovnih umjetnosti i jedna je od najvećih izložbenih dvorana grada Rige. Izložbena dvorana smještena je u važnom spomeniku arhitekture: arsenalu, ili carinskom skladištu, izgrađenom u stilu kasnog ruskog klasicizma početkom 19. stoljeća. Zgrada je pretvorena u muzej tijekom druge polovice 1980-a. Posjetitelji Arsenala mogu voditi muzej likovnih umjetnosti uz vodstvo koji će voditi osoblje muzeja. Muzej također ugošćuje posebne obrazovne programe, a sadrži znanstveni dokumentacijski centar i knjižnicu koja se može koristiti u istraživačke svrhe.

Izložbena dvorana Arsenals dom je izbora umjetničke zbirke Latvijskog nacionalnog muzeja umjetnosti koja potiče od drugog dijela dvadesetog stoljeća pa sve do modernog dana. Postoji ideja da se zgrada u kojoj se nalazi velika izložbena dvorana rekonstruirana kako bi Arsenal mogao smjestiti stalni postav raznih latvijskih umjetničkih djela iz druge polovice dvadesetog stoljeća. Trenutno izložbena dvorana prikazuje redovite eksponate u prizemlju zgrade koji se sastoje od umjetničkih djela Nacionalnog umjetničkog muzeja, a ne stalni postav. Arsenals je također dom međunarodnih umjetničkih projekata, konceptualnih umjetničkih izložbi i samostalnih izložbi umjetnika, kako latvijskih umjetnika, tako i umjetnika iz drugih dijelova svijeta.

Skladište iz devetnaestog stoljeća koje je pretvoreno u izložbenu dvoranu Arsenals izvorno je dizajnirao Johann Eduard de Witte. Dizajn zgrade kasnije je dopunjen uzimajući u obzir prijedloge Juliusa Adolpha Spaziera. Godine 1828, Ivan Franzevich Lucchini iz carinarnice i Alexander Nellinger, arhitekt iz Sankt Peterburga, sastavili su konačnu verziju dizajna. U 1832-u je dovršena zgrada.

Zgrada izložbene dvorane Arsenals i muzej likovnih umjetnosti korišteni su kroz povijest kao skladište. Tijekom 1920-a do 1930-a, zgrada je korištena za pohranu vojne opreme. Nakon Drugog svjetskog rata, sovjetska je vojska služila kao skladište komercijalne robe, kao i prostor za vojnu školu. Zgradu je usred 1980-a preuzelo Ministarstvo kulture sa ciljem da se prilagodi muzeju za umjetnost. Prvog siječnja u 1989-u Arsenals se otvorio za javnost, nakon što je zbirka umjetnina iz druge polovice dvadesetog stoljeća prebačena u zgradu.

Vodiči mogu biti odličan način da saznate više o izložbama koje su trenutno izložene u izložbenoj dvorani Arsenals. Znanstveni vodiči upoznaju posjetitelje s umjetničkim djelima na izložbi sa zanimljivim pričama, objašnjavaju kulturni kontekst i nude dublje razumijevanje različitih tehnika korištenih u umjetninama. Format i naglasak vodenih tura mogu se prilagoditi posebnim interesima ili potrebama grupe.

Torna iela 1, Riga, Latvija, Telefon: 371-67-35-75-27

Još aktivnosti u Latviji