Jamajka Što Trebate Učiniti: Irie Blue Hole

Plava rupa Irie skrivena je tajna zemlje Jamajke u blizini Ocho Riosa. Smještena u planinama koje se nalaze iznad užurbanog turističkog središta Ocho Rios, Plava rupa uistinu je dah svježeg zraka na otoku. Skriveno mjesto nije službena turistička atrakcija na popisu s Jamajkanskom turističkom zajednicom, ali to je zapravo dio onoga što tajni dragulj Jamajke čini tako posebnim. Nema dosadnih dobavljača koji bi smetali posjetiteljima, nema linija za čekanje na int, i razumna je cijena da posjetite skrivenu Plavu rupu. Posjetitelji mogu jednostavno uživati ​​u čudesnoj čaroliji vodopada i hladnim vodama prirodnih bazena.

Plava rupa na Jamajci, koja se nalazi unutar brda otoka, naziva se i Tajni vodopad ili Irie Blue Hole. Skrivena tajna s Jamajke nalazi se na granici župe Svete Marije i župe Svete Ane, otprilike dvadeset i pet minuta udaljene od odmarališta Ocho Rios. Irie Blue Hole stalno je svrstana u red najboljih stvari koje treba vidjeti i učiniti u Ocho Rios-u na Tripadvisoru. To je definitivno prizor koji bi posjetitelji trebali razmotriti kako bi dodali svoj popis atrakcija koje će posjetiti kada posjećuju područje Ocho Rios na Jamajci. Postoji mnogo različitih obilaza Plave rupe koje posjetitelji biraju između svojih posjeta skrivenom slapu i bazenima.

Plava rupa Irie u blizini odmarališta Ocho Rios na otoku Jamajka sastoji se od dva različita dijela. Prvo, postoji glavni dio Plave rupe koji sadrži tirkizno plave vode samo tražeći posjetitelje da skoknu u prirodni bazen na kupanje. Pogled je gotovo nevjerojatan. Posjetitelji koji su malo više na avanturističkoj strani i traže nešto uzbuđenja mogu pomoću Tarzanove ljuljačke na skrivenom bazenu zaviriti u plave vode. Irie Blue Hole mjesto je na kojem se gosti mogu opustiti i jednostavno prenijeti ljepoti koja ih okružuje.

Drugo područje plava Jamajke je dio s vodopadom. Ovaj čarobni vodopad visok je oko dvadeset stopa. Područje uključuje stazu koju posjetitelji mogu koristiti teče rijekom i vraća goste natrag uzvodno. Posjetitelji mogu doći do prekrasnog vodopada sedam minuta hoda od Irie Plave rupe.

Pretpostavlja se da posjetitelje tehnički vodi vodič prilikom posjeta Plavoj rupi Irie, ali sami mogu i istražiti skriveni dragulj. Ako gosti samo planiraju šetati stazama područja i ne namjeravaju se baviti kupanjem, vodič nije baš nužan. Ako posjetitelji planiraju prijeći rijeku ili se okupati, preporučuje se da unajmljuju vodiča za Plavu rupu ili se uključe u obilazak. Stijene prirodnog bazena često su skliska. Vodiči mogu obavijestiti posjetitelje gdje je najbolje područje za njih za kupanje. Čak i ako gosti ne planiraju plivanje, vodič će biti koristan za posjetitelje koji prvi put žive.

Ocho Rios, Jamajka, telefon: 876-397-9250

Još stvari koje treba učiniti na Jamajci