Gainesville, Fl Stvari Koje Treba Učiniti: Muzej Cade Za Kreativnost I Izum

Muzej kreativnosti i izuma Cade nalazi se u Gainesvilleu na Floridi. Posjetitelji muzeja uživat će u jedinstvenoj muzejskoj interaktivnoj tehnologiji i znanstvenim eksponatima. Muzej kreativnosti i izuma Cade može se naći u Gainesvilleu na Floridi.

Povijest

Muzej je dobio ime po dr. Jamesu Robertu Cadeu. Cade je bio glazbenik, istraživač, izumitelj i liječnik koji je vodio tim sa Sveučilišta na Floridi koji je razvio Gatorade. Njegovi drugi izumi uključuju mliječne košare s visokim proteinima koje konzumiraju kirurški bolesnici, pacijenti s karcinomom i sportaši, prva kaciga za uklanjanje šoka za nogometaše i metoda izmjene prehrane za liječenje ljudi s shizofrenijom i autizmom.

U 2004-u obitelj Cade osnovala je Zakladu muzeja Cade. Namjena Zaklade bila je osmisliti i izgraditi muzej u Gainesvilleu. Darovano je stalnim financiranjem za pokrivanje svih operativnih i troškova osoblja, uz ograničeno programiranje. Muzej je otvoren u ljeto 2017. Odraz je ekscentričnog duha dr. Jamesa Roberta Cadea, ljubavi prema životu i novim idejama i njegove neprekidne iskrene želje da pomogne, motivira i ohrabri ljude iskustva i starosne dobi.

izložbe

Muzej Cade nudi mnoštvo eksponata koji posjetitelji mogu uživati.

Alati: Neuroznanost kreativnosti - Interaktivni mozak Ova galerija prikazuje brojne interaktivne, modularne eksponate koji istražuju funkciju, plastičnost i anatomiju mozga. Galerija je organizirana tako da oponaša hemisfernu organizaciju mozga. Interaktivni prikazi naučit će goste općim svojstvima mozga, kao i pomoći im da nauče kako su vlastiti mozgovi jedinstveni, naglašavajući interese, potencijale i talente posjetitelja.

Proces: Priča o Gatoradeu- Ova galerija obilježava utjecaj proizvoda Gatorade širom svijeta i kako njegova komercijalizacija doprinosi sportskim postignućima i financijama Sveučilišta Florida. U galeriji se nalazi i rekreacija Sveučilišnog laboratorija dr. Cade. Laboratorija ima dva načina. Njegov način odmora uči posjetitelje o znanosti i razvoju Gatoradea. Način "show" uči o njegovu kreativnom procesu, izazovima s kojima se suočavaju, korištenim tehnikama i onome što ih je potaknulo na završetak projekta.

Prilika: poduzetništvo i Gator tenk- Ova galerija uči posjetitelje koliko moćno poduzetništvo može biti. Posjetiteljima se također pruža mogućnost da „predstave“ svoje vlastite ideje i koncepte investitorima i široj javnosti.

Okoliš:

· Američki ideali i inovacije- Vrhunac ove galerije je prikaz više od osam milijuna patenata koji su izdati tijekom godine otkad je u 1836-u izgrađen američki Ured za patente i zaštitne znakove. Ovi patenti su složeni na način da stvaraju američku zastavu.

· Laboratorije i studiji kreativnosti- Ova galerija sadrži ateljee i laboratorije za posjetitelje koji mogu iskusiti praktične aktivnosti i interaktivno partnerstvo, a alate, opremu i zalihe posjetitelji neće pronaći nigdje drugdje kako bi se oni mogli okušati u izumu.

· Putujući eksponati- Ova galerija će svaka tri mjeseca izmjenjivati ​​nove eksponate. Neki od tih eksponata uključuju i zajmove institucija s kojima se muzej surađuje kao Smithsonian i američki ured za patente i trgovinu.

Obrazovne mogućnosti

Muzej kreativnosti i izuma Cade pruža nekoliko obrazovnih programa.

Serija Living Inventor- Muzej svakog mjeseca ugošćuje različitog izumitelja koji dolaze u laboratorij kreativnosti kako bi predavali razred o rješavanju problema s kreativnošću. Studenti imaju priliku naučiti znanstvena načela koja su imala poteškoće u izumu o kojem se predavalo. Ručni eksperimenti su također dio klase.

Program ranog poduzetništva- Ovaj je program usmjeren prema srednjoškolcima i srednjoškolcima. Studenti uče kako realizirati svoje ideje i od njih ostvariti profit. Studenti imaju priliku pokrenuti pravi posao. Oni prolaze kroz svaki proces izmišljanja, uključujući dizajniranje, izradu, pakiranje proizvoda te marketing i markiranje za javnost.

Izleti- Terenska putovanja nudi Muzej za kreativnost i izum Cade. Ovi izleti uključuju stručno obrazovanje u STEAM-u, interaktivne eksperimente i laboratorije, "stvarnu" laboratorijsku opremu i postavljanje izloženosti, te Cade laboratorijsku "torbu za plijen" s "make-n-take".

Laboratorij za kreativnost- Laboratorija kreativnosti podučava studente koristeći „Cade Way“. Oni uče kako razmišljati s kreativnošću poput izumitelja koristeći svoju maštu i kombinirajući je s kombinacijom povijesti i umjetnosti. U laboratoriju se naglasak stavlja na TKO, a ne samo na ŠTO I ZAŠTO na nove ideje i tehnologiju.

Fab Lab- "FAB" je skraćena verzija izrade. U osnovi, ovo je područje za izum, proizvodnju i konstrukciju. Studentima pruža mogućnost rada s materijalima i alatima poput računala, 3D skenera i pisača, lemilnih stanica, laserskih rezača, ručnih alata i običnih svakodnevnih predmeta. Studenti mogu sami raditi s drugima kako bi izradili robote, dizajnirali u 3D, postavili rakete i smislili ideje za prototipove sa STEAM centriranim pristupom.

811 Južna glavna ulica, Gainesville, FL 32601, Telefon: 352-371-8001

Više stvari koje treba učiniti u Gainesville, FL