Zračna Luka Dominikanske Republike

Smješten na otoku Hispaniola. Dominikanska Republika uvijek je svrstana kao jedno od najboljih i najomiljenijih odredišta za odmor na Karipskom moru. Prekrivajući preko polovine Hispaniole, a nacija Haitija pokriva drugu stranu, Dominikanska Republika je druga najveća zemlja na Karibima. Proteže se na više od 18,000 četvornih kilometara zemlje i dom je za oko 10 milijuna ljudi, što Dominikansku Republiku čini trećom najmnogoljudnijom zemljom na Karibima.

Kuće nekih prekrasnih plaža i odmarališta poput Puerto Plata i Punta Cana, kao i uzbudljivih gradova poput Santo Dominga, Dominikanska Republika je prekrasno mjesto za ljude svih starosnih skupina i starosjedioca koji mogu provesti neko vrijeme. To je mjesto za opuštanje i uzbuđenje, nudeći meke pješčane plaže za sunčanje i tople vode za ronjenje, kao i snažan prizor noćnog života i obilje fascinantnih povijesnih mjesta. Dominikanska Republika također ima više glavnih zračnih luka koje putnici biraju između. Pročitajte za detalje o zračnim lukama i zračnim lukama Dominikanske Republike.

Koji su zračni brojevi Dominikanske Republike?

Dominikanska Republika ima nekoliko međunarodnih zračnih luka, od kojih se četiri ističu kao glavne zračne luke ove otočke države i svake godine prevoze mnogo putnika. Najprometnija zračna luka u Dominikanskoj Republici je međunarodna zračna luka Punta Cana, koja ima zračnu luku PUJ. Druga najprometnija zračna luka u državi je međunarodna zračna luka Las Am? Ricas, koja ima aerodromski kod SDQ. Treća najprometnija zračna luka u Dominikanskoj Republici je međunarodna zračna luka Cibao koja ima zračnu luku šifre STI. Napokon, Gregorio Luper? N International Airport četvrta je najprometnija i ima zračnu luku POP.

Zračna luka Dominikanske Republike PUJ (međunarodna zračna luka Punta Cana)

Međunarodna zračna luka Punta Cana (PUJ) najveća je i najprometnija zračna luka u Dominikanskoj republici. Kao što mu ime govori, ova se zračna luka nalazi u Punta Cani u provinciji La Altagracia na krajnjoj istočnoj strani zemlje. Posljednjih godina kroz Zračnu luku PUJ prošlo je više od 7 milijuna putnika, a Punta Cana je jedno od najpopularnijih područja na otoku, dom mnogih odmarališta, golf terena, plaža i još mnogo toga. Zračna luka je izgrađena u 1970-ima i otvorena je za rad u 1983-u.

PUJ ima jedinstvenu razliku što je prva zračna luka u privatnom vlasništvu na planeti. Sadrži pet terminala i dvije piste, s mnogim glavnim zrakoplovnim kompanijama poput American Airlinesa, British Airways-a, Air France-a, Air Canada-a, Delta Air Lines-a, Frontier Airlines-a, Eurowings-a, LATAM-a, TUI Airways-a i United Airlines-a koji posluju na aerodromu PUJ do različitih odredišta. preko globusa. Top međunarodne destinacije od međunarodne zračne luke Punta Cana su Montreal, Kanada; Toronto, Kanada; New York, Sjedinjene Države; Atlanta, Sjedinjene Države; i Pariz, Francuska.

Zračna luka Dominikanske Republike SDQ (Međunarodna zračna luka Las Am? Ricas)

Međunarodna zračna luka Las Am? Ricas (SDQ) druga je najprometnija zračna luka u Dominikanskoj republici. Nalazi se u Punta Caucedo, nedaleko od glavnog grada Santo Dominga. Međunarodna zračna luka Las Am? Ricas jedna je od najprometnijih zračnih luka u cijeloj karipskoj regiji, a više od 3.5 milijuna putnika koristi tu aerodrom svake godine.

SDQ se otvorio još jednom u 1959-u i od tada je glavna zračna luka za Santo Domingo. Zračna luka sadrži dva terminala i jednu pistu. Mnogo glavnih zrakoplovnih kompanija posluje u SDQ-u, a glavna odredišta s ove zračne luke su New York, Sjedinjene Države; Miami, Sjedinjene Države; Grad Panama, Panama; Madrid, Španjolska; i Fort Lauderdale, Sjedinjene Države.

Zračna luka Dominikanska Republika, STI (Cibao International Airport)

Međunarodna zračna luka Cibao (STI) treća je najprometnija zračna luka u državi Dominikanske Republike. Poznata je i pod nazivom Zračna luka Santiago zbog svog mjesta u Santiago de los Caballeros, koji je drugi najveći grad Dominikanske Republike. Međunarodna zračna luka Cibao udaljena je samo 9 milja od središta Santiago de los Caballeros i smatra se ključnim prometnim centrom za Karibe, a nudi letove drugim karipskim narodima i otocima poput Otoka Turks i Kaibos i Kube.

JetBlue Airways glavna je zrakoplovna kompanija koja posluje na STI, pruža redovne letove do lokacija poput New Yorka, Bostona i Fort Lauderdalea, ali nekoliko drugih zrakoplovnih kompanija poput American Airlines, Cope Airlines Colombia i Delta Airlines također djeluje na STI. Ova zračna luka relativno je nedavni dodatak Dominikanskoj Republici, otvarajući se u 2002-u. Služi oko 1.4 milijuna putnika godišnje, a glavna odredišta sa aerodroma STI su New York City, Newark, Miami, Boston i Fort Lauderdale.

Zračna luka Dominikanske Republike POP (Gregorio Luper? N International Airport)

Gregorio Luper? N International Airport (POP) četvrta je najprometnija zračna luka u Dominikanskoj Republici. Poznata je i pod nazivom Zračna luka Puerto Plata zbog svog položaja u Puerto Plati na sjevernoj obali zemlje. Ova zračna luka djeluje od kasnih 1970-ova i sadrži jednu pistu i jednu glavnu zgradu terminala s 10 kapijama.

Zračna luka POP imenovana je u čast generala Gregoria Luperana, vojnog časnika i državnika koji je imao ključnu ulogu u obnovi Dominikanske Republike u 19. Stoljeću. Najbolja odredišta do i od zračne luke POP su Toronto, Kanada; Montreal, Kanada; Miami, Sjedinjene Države; New York City, Sjedinjene Države; i Newark, Sjedinjene Države. Ova zračna luka također nudi rute do europskih lokacija poput Pariza, Kopenhagena, Frankfurta i Moskve, kao i do drugih karipskih lokacija poput Providencialesa na Kaicoškim otocima.