Zračna Luka Cvg

Mnogi veći gradovi širom Sjedinjenih Država imaju jednu ili više glavnih zračnih luka. Cincinnati, OH je zanimljiv primjer zbog činjenice da se njegova glavna zračna luka zapravo ne nalazi u istoj državi! Kôd zračne luke CVG koristi se za međunarodnu zračnu luku Cincinnati / Northern Kentucky, koja se tehnički nalazi u Kentuckyju, ali je glavna zračna luka za Cincinnati, dom mnogih znamenitosti i lokacija poput akvarija Newport, zoološkog vrta u Cincinnatiju, botaničkih vrtova, muzejskog centra i još mnogo toga.

Gdje se nalazi Zračna luka CVG?

Zračna luka CVG, Međunarodna zračna luka Cincinnati / Northern Kentucky, nalazi se u gradu Hebron u saveznoj državi Kentucky. Nedaleko je državne granice i grada Cincinnatija u državi Ohio, otuda i njegovo ime. Zračna luka CVG nalazi se južno od rijeke Ohio i zapadno od Cincinnatija.

Podaci o zračnoj luci CVG Kontakt podaci

Adresa za aerodromski kod CVG (Cincinnati / Međunarodna zračna luka Kentucky) je 3087 Terminal Dr, Hebron, KY 41048. Telefonski broj za kontakt za zračnu luku CVG je 859 767 3151.

Povijest zračne luke CVG

Međunarodna zračna luka Cincinnati / Northern Kentucky, zračna luka CVG, ima povijest dugu više desetljeća. Prvi planovi za aerodrom bili su izloženi u 1942-u, kada je predsjednik Franklin Roosevelt odobrio financiranje zračne luke na području Velikog Cincinnatija. Zračna luka prvotno je trebala služiti iz vojnih razloga, a komercijalni letovi u i izvan područja Cincinnatija koriste se lokalnom zračnom lukom Lunken, koja još uvijek radi, ali danas služi samo privatnim zrakoplovima. Novo zračno pristanište za Cincinnati otvorilo se u 1944-u i koristilo se za potrebe bombardiranja i druge vojne svrhe, ali koristilo se samo godinu dana i tada je rat završio.

U to je vrijeme zračna luka predata lokalnim vlastima kako bi se razvila u komercijalnu zračnu luku za Cincinnati i sjeverne gradove Kentuckyja. Prvi komercijalni let sletio je na aerodrom CVG u 1947. U 1950-ovima, vidjevši da zračna luka CVG ima više prostora i potencijala za širenje, vlasti su odlučile potaknuti razvoj kako bi CVG mogao zamijeniti Lunken Airport kao glavni aerodrom za Cincinnati. Kroz 60, 70s, 80s i 90s, obilje razvoja i širenja dogodilo se na međunarodnoj zračnoj luci Cincinnati / Northern Kentucky, koja je izrasla u jednu od najbrže rastućih zračnih luka u Sjedinjenim Državama. zemlja također.

Statistika za Zračna luka CVG

Međunarodna zračna luka Cincinnati / Northern Kentucky glavna je zračna luka za Cincinnati. Njegov kôd za zračnu luku, CVG, odabran je zbog lokalnog grada Covingtona. Ova zračna luka ukupno pokriva oko 7,000 hektara zemlje i ključno je mjesto za nekoliko zrakoplovnih kompanija. To je središte za Amazon Air i DHL Aviation i smatra se jednom od glavnih zračnih luka za teret u Sjedinjenim Državama. Također nudi komercijalne letove za putnike do desetaka destinacija diljem Sjedinjenih Država i drugih područja širom svijeta.

Neke od najboljih međunarodnih lokacija sa i sa zračne luke CVG su Cancun i Cozumel u Meksiku, Pariz u Francuskoj i Toronto u Kanadi. Ova je zračna luka četvrta najprometnija u Sjedinjenim Državama za prijevoz tereta i svrstana je u jednu od američkih najbrže rastućih zračnih luka. Svake godine kroz aerodrom CVG može proći oko 6-10 milijuna putnika. Glavna domaća odredišta do i od ove zračne luke su Atlanta, GA; Chicago, IL; Dallas, TX; Denver, CO; i New York City, NY. Glavni teretni ruti s aerodroma CVG vode do Anchoragea, AK; Leipzig, Njemačka; Miami, FL; Phoenix, AZ; i Bruxellesu, Belgiji.

Parking na CVG-u

Ako putujete u ili iz Međunarodne zračne luke Cincinnati / Northern Kentucky i želite parkirati svoj automobil, imat ćete nekoliko različitih mogućnosti izbora. Na aerodromu CVG postoje sve vrste parkiranja, uključujući premijske i ekonomične usluge kako bi odgovarale svim proračunima. Najskuplje opcije su premium rezervirano parkiranje i usluge VIP sluga, ali ako radije uštedite novac na parkingu u zračnoj luci, CVG ValuPark igra najbolja je opcija i naplaćuje samo 8 USD dnevno.

Kako doći do CVG-a i iz njega

CVG ima nekoliko različitih mogućnosti kopnenog prijevoza kako bi ljudi lakše došli na aerodrom i sa aerodroma iz okolnih gradova i područja. Autobusi su glavna opcija javnog gradskog prijevoza, s puno različitih ruta i usluga koje čekaju da vas odvedu u Cincinnati preko državne granice ili u razne gradove i gradove oko sjevernog Kentuckyja. Naći ćete i puno taksija koji čekaju ispred zgrade terminala, kao i mnoštvo tvrtki za iznajmljivanje automobila.

Razvoj CVG-a

Međunarodna zračna luka Cincinnati / Northern Kentucky ima samo jednu zgradu terminala, tako da je vrlo lako kretati se zračnom lukom. Ako parkirate na ekonomskim parcelama, možete se poslužiti besplatnim autobusima da biste prešli na terminal. Jednom kada stignete vidjet ćete da je zgrada terminala formirana na tri razine. Prvi kat namijenjen je pritužbi i dolascima prtljage, dok je druga razina rezervirana i za zahtjev za prtljagu i dodatne usluge. Prijava i odlasci nalaze se na trećoj razini aerodroma CVG.

Hoteli u CVG-u

Međunarodna zračna luka Cincinnati / Northern Kentucky trenutno nema vlastiti hotel na licu mjesta, ali postoji dosta dobrih hotela u lokalnom području. CVG hoteli nude razne vrste soba, cijene i pogodnosti uključujući poslovne centre, restorane, barove, fitnes centre i još mnogo toga. Pročitajte o imenima i telefonskim brojevima najboljih hotela zračne luke Cincinnati.

- DoubleTree by Hilton Hotel Cincinnati Airport - 2826 Terminal Dr, Hebron, KY 41048, Telefon: 859-371-6166

- Country Inn & Suites by Radisson - 759 Petersburg Rd, Hebron, KY 41048, Telefon: 859-689-0700

- Zračna luka Cincinnati Marriott - 2395 Progress Dr, Hebron, KY 41048, Telefon: 859-586-0166

- Hampton Inn Cincinnati Airport - North - 755 Petersburg Rd, Hebron, KY 41048, Telefon: 859-689-1960

- Dvorište zračne luke Marriott Cincinnati - 3990 Olympic Blvd, Erlanger, KY 41018, Telefon: 859-647-9900