25 Najbolje Stvari Na Novom Zelandu

Novi Zeland je fascinantna otočna zemlja Tihog oceana, svijet malobrojnih ljudi, veličanstvene šume, živi vulkani, pokretni ledenjaci, guste džungle, rijeke, jezera, slapovi i drevna maorska kultura. Dva glavna otoka su dom mnogih parkova i rezervata divljine gdje Novozelanđani štite svoju baštinu. Nacionalni park Abel Tasman poznat je po fantastičnim zlatnim plažama, dok je nacionalni park Aoraki / Mount Cook dom najviše planine Aoraki / Mount Cook na Novom Zelandu. Fiordland i Južna jezera u svijet su se predstavili u filmovima Petera Jacksona "Gospodar prstenova".

1. Nacionalni park Fiordland


Smješten na jugozapadnom kraju Južnog ostrva Novog Zelanda, Nacionalni park Fiordland zaštićeno je područje od 1.2 milijuna hektara, poznato po veličanstvenim fiordama u zvucima Sumnje i Milforda koje su urezali ledenjaci prije nekoliko godina. Staza kroz bukovu šumu prolazi uz pješčanu obalu s koje se pruža fantastičan pogled na masivni vrh Mitre. Čvrsta planina Earl koja se nalazi u blizini zrcali se u mirnoj površini jezera Mirror. Šetnja provalijom prelazi mostove na rijeci Cleddau, pružajući prekrasan pogled na nekoliko ogromnih slapova. Park, osnovan u 1952, uključuje niz staništa koja podržavaju raznoliku i jedinstvenu floru i faunu, mnoga razvijena u izolaciji, što rezultira endemskim vrstama koje ne postoje nigdje drugdje. Jedan primjer je Takahe, ptica koja je mnogo veća od svojih rođaka koji žive drugdje. Fiordland je također bio dom Kakapu, jedinom papigu bez leta.

Te Anau 9640, Novi Zeland, telefon: + 6-42-49-79-24

2. Nacionalni park Abel Tasman


Nacionalni park Abel Tasman je rezervat divljine divljine 22,530 hektara smješten na Južnom otoku Novog Zelanda. Novozelandski najmanji nacionalni park, poznat je po prekrasnim zlatnim plažama, grubim granitnim liticama i čuvenoj obalnoj stazi. Obala Abel Tasman vjetrom duž plaža i preko obalnih grebena između gradova Marahau na jugu i Wainui na sjeveru. Obalno glavno područje u Separation Point pruža dom Novim Zelandima velikim kolonijama krznenih pečata. Park je osnovan u 1942-u i popularno je turističko odredište tijekom cijele godine. Najbliži gradovi fer veličine su Motueka, Takaka i Kaiteriteri. Bujna vegetacija pokriva neke dijelove parka jer su neke izgubili u požarima, a druge su očistili ljudi. Ali, šume se brzo obnavljaju, posebno u vlažnim jarcima. Suhi grebeni su uglavnom prekriveni crnom bukom. U parku se najčešće vide ptice zvona, tui i pukeko.

Harvey Road, Marahau, Nacionalni park Abel Tasman 7010, Novi Zeland, Telefon: + 64-35-46-93-39

3. Nacionalni park Aoraki / Mount Cook


Smješten u blizini grada Twizel na Južnom ostrvu Novog Zelanda, Nacionalni park Aoraki / Mount Cook je nepristupačna zemlja hrapavih stijena i leda, a na pejzažu dominira najviša planina Noora Zelanda / Mount Cook. Park ima 19 vrhove veće od 3,000 metara. Park i rezervat koji je dio parka osnovan je u 1887-u radi zaštite jedinstvenog krajolika i vegetacije područja. Unatoč svojim alpskim karakteristikama, područje je prilično lako dostupno državnom autocestom 80, počevši od grada Twizel. Put završava u Mount Cook Villageu, koji ima hotel i moteli.

1 Lars Grove, Aoraki / Mt Cook, Telefon: + 64-34-35-11-86

4. Jezero Taupo


Jezero Taupo nalazi se u centru sjevernog otoka Novog Zelanda, oko tri i pol sata od Aucklanda. Jezero je nastalo prije otprilike dvije tisuće godina kao rezultat velike erupcije vulkana i još uvijek postoje dokazi o vulkanskoj aktivnosti. Sjeverno od Taupa nalazi se područje puno kratera i bazena s vrelim blatom i pušačima koji se zovu Krater mjeseca. U nekim dijelovima jezera Taupo, plivači uživaju u toploj geotermalnoj vodi. Taupo je popularno odredište za skijanje na vodi, kajakaštvo i jedrenje. Na Mine Bayu, nautičari mogu vidjeti prekrasnu rezbariju stijena Maori, koja se vidi samo iz vode. Jezero je okruženo gustom šumom s velikim pješačkim i biciklističkim stazama. Jezero je poznato po ribolovu pastrve - grad Turangi mjesto je najvećeg svjetskog ribolova na pastrmku.

Okrug Taupo, regija Waikato, sjeverni otok

5. Dvorac Larnach


Smješten u šarmantnom gradu na Južnom otoku Dunedin, dvorac Larnach jedan je od rijetkih dvoraca na Novom Zelandu. Izgrađen visoko na zelenim brežuljcima poluotoka Otago, dvorac ima fantastičan pogled na grad i Tihi ocean. Izgrađen u kasnom 19th stoljeću bogatom političaru i bankaru Williamu Larnachu za svoju obitelj, dvorac je veličanstveno post-viktorijansko čudo izgrađeno od ekstravagantnih materijala iz cijelog svijeta i opremljeno luksuznim i raskošnim blagom. Dvorac je povezan s nekoliko skandala, priče o duhovima ili dvije, znatiželjnim dizajnom mačaka i nekim dobro skrivenim tajnim arhitektonskim detaljima. Dvorac Larnach promijenio je nekoliko vlasnika sve dok ga obitelj Baker nije kupila i uložila puno truda u vraćanje nekadašnjeg sjaja. Vrt koji okružuje dvorac je ljepota sama po sebi proglašena je Vrtom međunarodnog značaja.

145 Camp Rd, Dunedin 9077, Novi Zeland, telefon: + 64-34-76-16-16

6. Nacionalni park Tongariro


Najstariji nacionalni park Novog Zelanda, Nacionalni park Tongariro, nalazi se u srcu sjevernog otoka Novog Zelanda i UNESCO ga je proglasio jednim od prirodnih i kulturnih odredišta svjetske baštine. Park ima tri aktivna vulkana: Ngauruhoe, Ruapehu i Tongariro i mjesto je brojnih maorskih vjerskih lokaliteta. Neki vrhovi parka poput Ngauruhoe i Ruapehu smatraju se svetim. Postoji nekoliko gradova unutar granice parka, kao i jedan od najpoznatijih dnevnih planinarenja na svijetu - poznati alpski prijelaz Tongariro. Staza vodi Smaragdnim jezerima, gejzirima i bazenima s vrelim blatom, završavajući aktivnim Crvenim kraterom. U parku su bogate domaće divlje životinje poput plave patke ili whio i smeđi kivi. Rijeka Tongariro puna je pastrve.

Manawatu-Wanganui 4691, Novi Zeland

7. Duhovno središte svemira


Ako bi itko morao pogoditi gdje je Duhovno središte svemira, farma na Novom Zelandu bila bi najmanje vjerovatno mjesto. Smješteno na Južnom otoku Novog Zelanda, područje Castle Hill-a naziva se na Novom Zelandu visokom seoskom stanicom - velika farma koja se koristi za ispašu goveda i ovaca. Područje, na nadmorskoj visini od 700, prekriveno je znatiželjnim, masivnim balvanima koji nalikuju ruševinama dvorca, popularnog mjesta među novozelandskim stijenama za balvaniranje i penjanje. Kada je Dalajlama posjetio područje u 2002-u, toliko ga je preuzela energija i ljepota balvan polja i okolnog krajolika da ga je nazvao "Duhovnim centrom svemira."

Castle Hill Drive, Castle Hill 7580, Novi Zeland

8. Veliki pas i ovca


Dok putujete Novim Zelandom, primijetit ćete mnoge građevine napravljene od valovitog željeza, kao i brojne „velike stvari“. Ali u malom gradu Tirau, ovaj ponizni materijal koristi lokalni umjetnik Steven Clothier za stvaranje divovskih skulptura životinje koje služe kao javne zgrade. Sve je počelo s velikom ovcom izgrađenom za trgovinu vune i zanata, zatim je dodan pas koji će služiti kao centar za posjetitelje, a sada je tu krava s kolicima, pastir koji stoji ispred crkve i ogromni moleći mantis. Iako mali grad ima samo populaciju 800-a, on sigurno ostavlja veliki, zapravo divovski dojam.

Tirau, Novi Zeland, Telefon: + 64-78-83-12-02

9. Electrum


Electrum je divovska skulptura koju su stvorili umjetnik Eric Orr i inženjer elektrotehnike Greg Leyh, izgrađena oko najveće Tesline zavojnice na svijetu. Zavojnica je visoka 37 stopa i proizvodi tri milijuna volti električne energije. Visok kao četverokatnica, zavojnica proizvodi luk koji puca u 15 metara u prostor, pokreće snagu do 130,000 vata i stvara tri milijuna volti na terminalu tijekom rada. Na vrhu skulpture je sferni kavez Faradaya koji može sigurno držati jednu osobu. Skulptura je postavljena na privatnoj Gibbsovoj farmi na Novom Zelandu, kao dio umjetničke zbirke Alana Gibbsa.

Sjeverni otok 0843 Novi Zeland

10. Fox Glacier


Fox Glacier je dugotrajni pomorski led, umjeren, dugačak 8.1, smješten na zapadnoj strani Južnog otoka Novog Zelanda. Dio je nacionalnog parka Westland Tai Poutini i jedan je od najpristupačnijih ledenjaka u zemlji. Nakon dugog razdoblja povlačenja, ledenjak je počeo napredovati u 1985-u i neprestano transformira teren na svom putu, stvarajući veličanstvene ledene špilje. Ledenik je sa svih strana obrubljen planinama i prašumama, a cijelo je područje zapanjujuće lijepo. Ljepota dolazi s određenom opasnošću zbog mogućih padova stijena i probijanja leda, pa je posjet dopušten samo u turnejskim skupinama. Brojne ture stižu u malim avionima koji mogu sletjeti na ledu ili helikopterima.

11. Franz Josef Glacier


Ledeni Franz Josef, dugačak 7.5, jedan je od dva pomorska glečera umjerenih u Nacionalnom parku Westland Tai Poutini na Južnom otoku Novog Zelanda. Spušta se od Južnih Alpa do oko 980 stopa nadmorske visine. Čitavo područje ledenjaka dio je Te Wahipounamu-a koji je proglašen parkom svjetske baštine. Rijeka Waiho teče od terminala ledenjaka. Izuzetna moć pomičnog leda neprestano preuređuje dolinu, reformirajući moranu i stvarajući masivni zid leda na svom kraju. U 1865-u, Sentinel Rock izronio je ispod ledenjaka Franz Josepha, vrlo tvrdog korita schista koji je bio isklesan snagom prolaska leda. Stijena pruža prekrasan pogled na dolinu ledenjaka, sam ledenjak i rijeku Waiho. Iz ruševina koje je glečer odbacio niz biljaka raste, od niskog grmlja tutu i stabljike stabala do kamahija i rata šume. Mahovi i lišajevi prekrivaju stijene. Ledenik se može posjetiti automobilom. Do parkirališta se nalazi kratka pješačka staza.

Nacionalni park Westland Tai Poutini, Novi Zeland

12. Gibbs Farm

Gibbs Farm je farma 100-acre i vrt skulptura smješten na sjevernom otoku Novog Zelanda, a posjeduje biznismen i kolekcionar umjetnosti Alan Biggs. Kupio je valjano poljoprivredno zemljište u 1991-u i pretvorio ga u vrt skulptura. Od tada, kipari 22 iz cijelog svijeta Gibbs su dobili narudžbu da naprave velike skulpture na brdima na farmi. Vrtna skulptura otvorena je za javnost jedan dan mjesečno. Neke od najpoznatijih skulptura su "Horizons" Neila Dawsona, "Piramida Sol LeWitta", "Rastavljenost" Anisha Kapoora i visoki četverokatni Electrum, najveća svjetska zavojnica Tesla.

2421 Kaipara Coast Hwy, Makarau 0984, Novi Zeland

13. Hamilton Gardens


Hamilton Gardens je park od 54 hektara na obalama rijeke Waikato južno od Hamiltona. Park uključuje svečane vrtove, njegovane travnjake, malo jezero, rasadnik, kongresni centar i groblje. Park je popularno mjesto za javne događaje, a domaćin je više od 2,000 godišnje. Iako tehnički nije botanički vrt, park ima 21 vrtove koji predstavljaju umjetnost, tradiciju, vjerovanja i životni stil različitih civilizacija. Postoje različite vrste vrtova kao što su produktivne, sorte sorte, fantazije i krajolike. Razvoj vrta započeo je u 1960-ovima na gradskom odlagalištu otpada. Današnji očaravajući vrt osvojio je brojne nagrade i privlači tisuće posjetitelja.

Hungerford Crescent, Hamilton 3216, Novi Zeland, Telefon: + 64-78-38-67-82

14. Filmski set Hobitona


Mladi ili stari, obožavatelji svijeta Hobita odavno su sanjali da zakorače na bujna zelena brda Shirea. Sada se mogu, ukoliko posjete mjesto na kojem je sniman film Hobbit, na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u blizini grada Hinuera na Novom Zelandu. Farma se koristila za snimanje i Gospodara prstenova i Hobita i sada je glavna turistička destinacija obožavatelja Tolkiena i njegova maštarija. Lako se zaljubiti u šarmantnu farmu ovaca obitelji Alexander, baš kao što je to činio redatelj filma Peter Peter Jackson dok je tražio lokaciju za filmove o Hobitu. Bujna ljepota zemlje s masivnim Kaimalskim rasponima koji se uzdižu nad njom lako evocira Shire dok obilazite područje svojim poznatim vodičem. Obići ćete filmski set 12-acre i proći pored Hobbit Holes, Mlin-a i Green Dragon Inn-a, gdje ćete dobiti besplatan napitak Hobbit ™ Southfarthing ™. Čitaj više

501 Buckland Road | Matamata, Hinuera 3472, Novi Zeland, Telefon: + 64-78-88-15-05

15. Huka slapovi


Novozelandska najduža rijeka, rijeka Waikato mirno teče s jezera Taupo sve dok ne dođe do plitke uvale napravljene od tvrde vulkanske stijene. Iznenada, ono što je bila mirna, tiha voda vikne i urlika ogromnom brzinom prije nego što je pucala u svemir prije nego što je 11 metara srušila u bazen. Najbolje mjesto za vidjeti ovaj prirodni spektakl je brda na vrhu padova. Ako želite vidjeti ogromnu snagu slapova još bliže, uputite se na vožnju jet-brodom. Šetnja spa-stazom stazom Huka Falls omogućit će vam da pratite rijeku i gledate nadogradnju do padova. Lagan je jednosatni izlet do područja gdje je rijeka i dalje spora i široka. Proći ćete kroz prekrasnu zavičajnu šumu punu egzotičnog zelenila.

Taupo 3377, Novi Zeland

16. Međunarodni antarktički centar


Ako želite doživjeti čari Antarktika, a da se pritom ne pridružite ekspediciji, posjetite Međunarodni antarktički centar, jednu od najpopularnijih atrakcija Novog Zelanda u srcu Christchurcha. Doživjet ćete pravi snijeg i led s „Antarktike“, gledati svjetlosnu i zvučnu emisiju koja predstavljaju četiri godišnja doba Antarktika, doživjet ćete antarktičku oluju ušavši u zatvorenu polarnu sobu ohlađenu na pet stupnjeva ispod nule Celzijusa, saznati više o životu u današnjem vremenu Antarktika i Scott Base, pa čak susreću bliske i osobne ikone Little Blue Penguins. Neke od najpopularnijih atrakcija su vožnja Hagglundom - vožnja izvornim amfibijskim vozilom na svim terenima, Happy Feet 4D, simulirano krstarenje 4D i mnoge druge.

38 Orchard Rd, Zračna luka Christchurch, Christchurch 8052, Novi Zeland, Telefon: + 64-33-57-05-19

17. Akvarij iz morskog života Kelly Tarlton


SEA LIFE Akvarij Kelly Tarlton smješten je na korak od prekrasne plaže Mission u zaljevu Oaky na rivi, u Aucklandu, jednom od najvećih gradova Novog Zelanda. Akvarij je dom više od 30 eksponata sa živim životinjama postavljenim u njihovom živopisnom, živopisnom prikazu prirodnih staništa. Zvijezda izložbe je izložba kolonija antarktičkih pingvina, najveći takav eksponat na svijetu. Pingvini se mogu promatrati iz posebnih podvodnih tunela za promatranje ili možete zakoračiti na led kako biste im se pridružili. Izložba Avantura Animal Adventure omogućava posjetiteljima da se približe velikim morskim psima u kavezu koji napaja adrenalin. Akvarij je otvoren u 1985-u, a kreira ga poznata morska arheologinja Novog Zelanda Kelly Tarlton.

23 Tamaki Dr, Orakei, Auckland 1071, Novi Zeland

18. Jezero Tekapo


Jezero Tekapo prekrasno je tirkizno alpsko jezero u podnožju planine. Ivana na Južnom otoku Novog Zelanda. Jedinstvena boja jezera stvorena je kamenim brašnom - sitnom prašinom koju je okruživao ledenjak sa podnožja stijene. Nevjerojatna plava boja jezera, veličanstvena pozadina snježnih planinskih vrhova i nered boja divljeg cvijeća čine jezero Tekapo izuzetno fotogeničnim i dramatičnim. Najbolje mjesto za razgledavanje jezera je vrh planine. John, gdje također možete posjetiti opservatorij Mt John University of Canterbury.

Jezero Tekapo, Južni otok, Novi Zeland, Telefon: 08-00-23-53-82-83

19. Milford Sound


Smješten na jugozapadnoj obali Južnog ostrva, Milford Sound jedan je od mnogih veličanstvenih fidova Novog Zelanda, poznatih po veličanstvenom vrhu Mitre, okolnim prašumama i nekoliko spektakularnih slapova. Padovi Bowen i Stirling su pravo prirodno čudo, spuštajući se 1000 metara niz strme strane fjorda. Fiord pruža dom velikim kolonijama krznenih pečata, dupinima i pingvinima. Otkriveni centar i podvodni opservatorij Milford nalazi se u uvali Harrison, fascinantnom izvoru informacija o morskom okolišu fjorda i domu crnom koralju, morskim zvijezdama s nogu 11 i morskim anemonima. Najbolji način da istražite zvuk je jedno od nekoliko krstarenja brodom. Više avanturističkih tipova vjerojatno više vole morski kajakaštvo, ronjenje ili razgledavanje leta.

Te Anau, Nacionalni park Fiordland 9679, Novi Zeland

20. Muzej Novog Zelanda Te Papa Tongarewa


Muzej Novog Zelanda Te Papa Tongarewa ("mjesto blaga ove zemlje") glavni je nacionalni muzej i umjetnička galerija u Wellingtonu. Muzej je osnovan u 1992-u na rivi Wellingtona. Njegova glavna zgrada ima šest katova stalnih i privremenih izložbi, kafića i dućana. Zbirka povijesti sadrži starinski domaći tekstil i haljine, neke datiraju iz šesnaestog stoljeća. Također uključuje kolekciju maraka 20,000 i srodnih predmeta. Pacifička zbirka ima više od 13,000 eksponata s Tihih otoka. Postoji nekoliko zbirki fosila i arheo-zoologije, zbirka oko 70,000 primjeraka novozelandskih autohtonih ptica, herbarij s više od osušenih biljaka 250,000 i uzorak najvećih lignji na svijetu, težak 1000 kilograma.

55 Cable St, Te Aro, Wellington 6011, Novi Zeland, Telefon: + 64-43-81-70-00

21. Memorijalni muzej rata u Aucklandu


Memorijalni muzej rata u Aucklandu Tamaki Paenga ratni je memorijal i jedan od najvažnijih muzeja Novog Zelanda. Njegove zbirke usredotočene su na povijest Novog Zelanda, posebno na povijest regije Auckland, kao i na prirodnu i vojnu povijest zemlje. Muzej sadrži značajnu zbirku artefakata Maorijskog i Tihog ostrva, poput Hotunua, čitavu isklesanu 1878 kuću za sastanke i Te Toki a Tapiri, ratni kanu 1830 Maori. Muzej također posjeduje prirodne primjerke milijuna milijuna primjeraka 1.5 i najveću zbirku ukrasne i primijenjene umjetnosti na Novom Zelandu. Muzej je smješten u javnom parku Auckland Domain u jednoj od najizglednijih zgrada Aucklanda, izgrađenoj u neoklasicističkom stilu. Čitaj više

Victoria Street West, Auckland, 1142, Novi Zeland, Telefon: + 64-93-09-04-43

22. Aro Ha


Aro Ha je luksuzno utočište nadahnuto Zenom na južnom ostrvu Novog Zelanda, udaljenom otprilike 40 minuta autom od centra grada Queenstowna. Retreat, koji su u 2010-u osnovali Damian Chaparro i Chris Madison, fokusiran je na jedinstvene, ekološke wellness avanture s naglaskom na alternativne zdravstvene prakse, samorazvoj i fitness orijentiranu na rezultate. Wellness avanturistički programi za potpis uključuju joga tečajeve, subalpsko planinarenje, integriranu praksu pažnje, tečajeve ne kuhanja i izlete na prirodna mjesta regionalne svjetske baštine. Svi gosti koji se povlače primaju svakodnevne masaže i spa tretmane, zajedno s funkcionalnim treninzima snage i vegetarijanskim obrocima usmjerenim na cijelu hranu. Jednostavni, nezgrapni smještaji pomažu vam očistiti um, spajajući drevne tradicije i moderne pogodnosti.

33 Station Valley Rd, Wyuna, Glenorchy 9350, Novi Zeland, Telefon: + 64 3-442 7011

23. Waiotapu

Smješten u novozelandskoj vulkanskoj zoni Taupo, oko 27 kilometara od Rotorua, Waiotapua ili "svetih voda" u Maoriju, aktivno je geotermalno područje veličine 18 kvadratnih kilometara sjeverno od kaldere Reporoa. Dramatična geotermalna aktivnost pod zemljom rezultira mnogim vrućim izvorima, bazenima s vrelim blatom, bazenom šampanjca, gejzerom Lady Knox, paletom umjetnika i terasom primrose. Većina se može vidjeti s pješačke staze. Ovim se uglavnom može pristupiti pješice. Kroz povijest je to područje bilo dom plemena Ngati Whaoa, potomaka iz Arawa waka. Područje je popularno turističko odredište koje djeluje pod imenom Wai-O-Tapu Thermal Wonderland.

201 Waiotapu Loop Rd, Rotorua 3073, Novi Zeland, Telefon: + 64-73-66-63-33

24. Waitomo špilje


Waitomo je malo selo na novozelandskom sjevernom ostrvu 12 kilometara od Te Kuitija i veliki podzemni sustav topljivih špilja. Najpoznatije su špilje Glowworm, dom rijetkih sjajnih crva koji osvjetljavaju podzemni svijet. Ogromna špilja Ruakuri ima fascinantne vapnenačke formacije i sadrži nekoliko slapova. Ostale značajne špilje su špilja Aranui, špilja Ruakuri i Gardnerova crijeva. Zapadno od sela nalazi se Prirodni most Mangapohue, vapnenački luk koji prostire Mangapohue Stream. Sjeveroistočno od sela nalazi se Otorohanga Kiwi House, koji štiti nekoliko vrsta domaće ptice kivija. Šetalište Waitomo prolazi dolinom potoka Waitomo, između sela Waitomo i slikovitog rezervata Ruakuri.

Waitomo Caves 3977, Sjeverni otok, Novi Zeland

25. Wrights Hill Tvrđava


Izgrađena u ranim 1940-ovima, tvrđava Wrights Hill je artiljerijski nasip, kružna baza za tri velika oružja, koja je izgrađena kao obrana od japanskih snaga. Ispod zemlje bio je labirint uskih betonskih tunela, nekih dubokih poput nogu 50, uglavnom korištenih za skladištenje i dizelaša koji se koriste za pogon. Tvrđava nikada nije korištena za obranu i bila je zatvorena u 1960-u. Danas je tvrđava povijesna znamenitost, a obnovilo ju je društvo za očuvanje. Posjetiteljima su otvorene noge tunela 2,000. Korišteni su i tijekom snimanja filma Mines of Moria i Petera Jacksona.

50 Wrights Hill Rd, Karori, Wellington 6012, Novi Zeland, Telefon: + 64-44-76-85-93


Crkva stabla

Crkva drveća proizvod je vjerovanja Barryja Coxa da se Božje lice može vidjeti u ljepoti prirode. Spojio ga je sa svojom ljubavlju prema lijepoj crkvnoj arhitekturi koju je vidio tijekom svojih putovanja po cijelom svijetu. Ovaj vrlo strpljivi Novozelanđanin iz Ohaupa proveo je posljednjih šest godina sadivši razna drveća preko metalnog okvira kako bi stvorio crkvu u punoj veličini. Barry je koristio svoje vještine kao serviser za presađivanje stabala kako bi premjestio različite vrste zrelih stabala na svoje imanje. Koristio je svako stablo za svoju različitu kvalitetu. Za zidove je zasadio leptospernume zbog njihove lijepe boje. Za krov je zasadio izrezane listove jelke jer njihova rijetka nadstrešnica dopušta svjetlost u prostor. Trenirao je grane drveća preko metalnog okvira sve dok zajedno nisu počeli izrastati u zabatni oblik crkvenog krova. Crkva i drveće nastavit će rasti sve dok jednog dana metalni okvir više neće biti potreban. Već je Crkva stabla popularno mjesto za vjenčanja, proslave i druge događaje.

119 West Road M, Ohaupo 3881, Novi Zeland, telefon: + 64-2-76-90-31-05