25 Najbolje Stvari Koje Treba Učiniti U Eureka Springsu, Arkansas

Eureka Springs, AR privukla je umjetnike, avanturiste, iluzioniste i poduzetnike koji su zajedno oblikovali ovo živopisno mjesto u Arkansasu. Otkrićete jedinstvene zgrade dizajnirane za smještaj tropskih biljaka, kapele s misterioznim prikazima i okretno kamenje veće od muškaraca. Ovdje možete putovati u povijesnom tramvaju dok učite o povijesti grada i arhitekturi ili večerati u romantičnom vlaku. Također možete uživati ​​u izboru ljekovitih izvora koji se nalaze diljem ovog AR grada i cijele okolice.

1. Quigley's Castle


Quigley's Castle čarobno je mjesto, proizvod živopisne mašte jedne vrlo posebne dame. Smještena južno od Eureka Springsa, povijesnu kuću dizajnirala je Elise Quigley, a sagradili su je njezin suprug i njihov susjed koristeći drvo sa svog posjeda. Izvana je kuća prekrivena kamenjem i stijenama koje je sakupljala tijekom putovanja koja je vodila od djetinjstva.

Neuobičajena za svoje vrijeme, kuća ima ogromne prozore, a tropske biljke rastu iz tla koje je ostalo unutar kuće. Biljke se protežu dvije priče visoko i još uvijek cvjetaju baš kao što su bile u vrijeme Elise. Elise je zasadila bujni vrt izvan kuće nad kojim je nastavila raditi čitav svoj život. Fascinantna kuća danas je muzej i uvrštena je u Nacionalni registar povijesnih mjesta. Nitko koji prolazi ne može odoljeti svrati i pogledati ga, a obitelj sada naplaćuje ulaz.

274 Quigley Castle Rd, Eureka Spring, AR 72632-9144, Telefon: 479 253-8311

2. Plavi proljetni centar Blue Spring


Samo pet milja od izvorišta Eureka, Arkansas, naći ćete Blue Spring Heritage Center, vrt s 33-acrom s bujnim šumama, prostranim livadama i valjanim padinama prekrivenim autohtonim biljkama i nizom tvrdog drveća. Prekrasna laguna koju hrani obližnji Plavi izvor ispunjena je pastrmkom i to je spokojno mjesto za sjedenje i opuštanje.

Vrt je također povijesno nalazište koje je bilo naseljeno tijekom razdoblja misije i rane arhaje. Nekoliko domorodačkih naroda živjelo je na tom području tisućama godina, a postoje i artefakti iskopani u skloništu Plavo proljeće, a da tome svjedoče. Plavi proljetni baštinski centar popularan je među turistima još od kasnih 40-ova i upisan je u Nacionalni registar povijesnih mjesta.

1537 županijska cesta 210, izvori Eureka, AR 72632-9418, telefon: 479-253-9244

3. Tramvajske četvrti Eureka Springs povijesnim okrugom


Ne postoji zabavniji način istraživanja povijesnog centra grada Eureka Springs nego na brodu jednog od šarenih tramvaja koji oživljavaju stare tramvaje koji su još od 1891-a lutali ulicama Eureka Springsa. Poznati lokalni vodiči pripovijedaju o obilasku tramvaja, a dijelit će s vama ljubav prema svom gradu, oživljavajući njegovu povijest, kulturu i arhitekturu. Obilazak započinje u Centru za posjetitelje u ulici West Van Buren, zapadno od vrsne vile kraljice Anne i traje oko sat i pol. Tramvaj čini dva zaustavljanja.

Prvo zaustavljanje će vam omogućiti 15 minuta za istraživanje veličanstvenog hotela 1886 Crescent i uživanje u spektakularnom pogledu na grad s njegove promatračke terase na katu 4. Šetnja hotelskim vrtovima također vrijedi provesti nekoliko minuta. Drugo zaustavljanje je kod izvorišta Grotto, jednog od oko 63 izvora u gradu, a u krugu od sedam milja od gradskih granica ima više od 1,200 izvora. Tijekom putovanja proći ćete kroz stotine prelijepih starih domova i povijesnih građevina koje pričaju prošlost grada.

137 W van Buren, Eureka Spring, AR 72632-3650, Telefon: 479-253-9572

4. Željeznice Eureka & Željeznica Sjeverne Arkanzasa


Željeznica Eureka & Sjeverna Arkansas je privatna turistička željeznica koja je osnovana u 1981 u izvorima Eureka. Slijedi trasa i oživljava povijesnu željezničku prugu 1882 Eureka Springs. Vlak nudi vožnju ekskurzijama od četiri i pol kilometra koje putnike odvode na otprilike jedan sat do Arkansasa "Junction" i natrag.

Putnici također mogu uživati ​​u gurmanskom ručku ili večeri u lijepo uređenom automobilu za ručavanje Eurekan. Putovanje od četiri i pol kilometra traje oko jedan sat, tek toliko vremena da uživate u jelu. Autentična dizelska lokomotiva iz 1940 vuče vlak.

299 N Main St, poštanski pretinac 310, Eureka opruge, AR 72632-3144, telefon: 479-253-9623

5. Pribježište za divljinu terpentine Creek, izvori Eureka, Arkansas


Pribježište za divljinu terpentine Creek je utočište 459-acra u izvorima Eureka za napuštene, zlostavljane i zanemarene velike mačke, uglavnom tigrove. Obitelj Jackson započela je s dva vlastita lava u 1978-u, ali ubrzo je nabavila veliki broj životinja iz ilegalne trgovine koji su živjeli u užasnim uvjetima. U to vrijeme bilo je vrlo malo svetišta te vrste, a broj ljudi koji su posjedovali egzotične kućne ljubimce koji su postali nepromjenjivi brzo se povećavao.

Danas nude utočište za životno djelo za one životinje koje se ne mogu rehabilitirati i vratiti u divljinu. Njihov prostrani ranč nudi prostrana prirodna staništa za velike egzotične životinje koje sada broje 130, a među njima su lavovi, cuge, crni medvjedi, bobcatovi, tigrovi, majmuni, kaputiumdi, medvjedi grizli i servali. Izbjegavanje ima licenca Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Država i ovisi o donacijama za njegovo financiranje. Čitaj više

239 terpentinski potok Ln, izvori Eureka, AR 72632, telefon: 479-253-5841

6. Povijesni muzej Eureka Springs


Povijesni muzej Eureka Springs smješten je u povijesnoj zgradi kalifa 1889 u povijesnoj četvrti grada. Njegova misija je prikupljanje, čuvanje, dokumentiranje i izlaganje predmeta, uglavnom fotografija i umjetnosti, o kulturnoj povijesti Eureka Springsa. Na prvom katu muzeja nalaze se stalne zbirke poput Naše povijesti američke Indije, Požari - velike vrele !, Izvori Eureka, Grad koji je izgradio voda, te Putovanja i turizam.

Privremena izložba Originalni festival Ozark Folk također je na ovom katu. Galerija drugog kata sadrži eksponate poput Crescent Collegea, Schools and Medicine i Umjetničke galerije koja prikazuje umjetničke radove umjetnika koji su doprinijeli umjetničkom procvatu Eureka Springsa.

95 S Main St, Eureka opruge, AR 72632, Telefon: 479-253-9417

7. Crescent Hotel Ghost Tour, Eureka Spring, Arkansas


Hotel Crescent povijesni je hotel na aveniji Prospect u Eureka Springsu u Arkansasu, s reputacijom jedne od američkih građevina s najgušćim uvalama. Gosti hotela mogu uživati ​​u Ghost Tour za malu naknadu ili samo mogu pričekati da se duh pojavi u svojim sobama. Izgrađen u 1886 kao luksuzno odmaralište za bogate i slavne koji su došli u Eureka Spring zbog ljekovitih voda, hotel je imao burnu prošlost i više puta mijenjao vlasnike i svrhu. Kažu da hotel proganja najmanje osam duhova.

Među njima možete pronaći mladu ženu za koju se kaže da je skočila s krova, medicinsku sestru koja je radila u hotelu dok je bila bolnica, duha dr. Johna Freemonta Ellisa, Theadora (žrtva raka) i druge , Hotel je bio dio TV emisije Lovci na duhove, predstavljajući duha čovjeka koji nosi kapu i kima glavom. Poznato je da gosti hotela šetaju hodnicima, što je lijepo znati pokušavate li fotoaparatom zabilježiti sliku duhova.

75 Prospect Ave, Eureka Springs, AR 72632, Telefon: 479-253-9766

8. Što raditi u izvorima Eureka: Pivot Rock i Natural Bridge


Pivot Rock, jedna od nekoliko neobičnih prirodnih stijena u Pivot Rock Parku, nalazi se na Pivot Rock Roadu na periferiji Eureka Springsa. Park je postao omiljena turistička atrakcija prije više od 100 godina i ima lijepe popločane staze koje vijugaju između neobično oblikovanih kamenih formacija i spokojan, bujan prirodni krajolik planine Ozark. Najbolji opis Pivot Roka potječe od pisca iz Arkansasa u 1935-u, koji ga je opisao kao "vrhunski uravnoteženog na svom zašiljenom kraju".

Stijena je otprilike dvostruko veća od prosječne visine osobe. Osim Pivot Rock-a, park ima još nekoliko zanimljivih značajki poput šarmantnog malog prirodnog kamenog mosta, jama, strmih litica i malih špilja. Legenda kaže da su Jesse James i njegova banda park i špilje koristili kao skrovište.

1708 Pivot Rock Rd, Eureka opruge, AR 72632

9. Intrigue Theatre, Eureka Spring, Arkansas


Jedinstven za Eureka Springs i poznat po svojim duhovima, Intrigue Theatre je stvaranje iluzionista Sean-Paula i njegove supruge Juliane Fay, koji se pojavljuju kao medij. Par vodi svoj nastup ispred povijesne kapele Gavioli u povijesnoj četvrti Eureka Springs. Izgrađena je u 1901-u kao crkva, ali sada služi kao privatna zgrada koja se koristi za vjenčanja i druge događaje, uključujući i predstave Intrigue Theatre.

Par je započeo svoju najpoznatiju predstavu na Noć vještica u 2012-u u misterioznoj Kristalnoj dvorani hotela Crescent, već poznatoj po svojim obilascima duhova i nastupima duha. Ostatak godine par vodi svoje nastupe u druga misteriozna, utočišta u regiji. Misterije Zlatnog doba magije nadahnjuju ove iluzioniste, a oni se pojavljuju odjeveni u viktorijanske kostime dok izvode trikove poput Ghost Talking i Voodoo to Walking Brick Walls.

80 Mountain St, Eureka Spring, AR 72632-3315, Telefon: 855-446-8744

10. Beaver Lake


Smješteno samo nekoliko milja od povijesnih izvora Eureka, Arkansas i poznato kao Eureka Springs West, Beaver Lake je dragulj visoko u planinama Ozark i izvor je prekrasne rijeke White. Sa 487 miljama slikovite obale i 31,700 hektara spektakularne prirode, područje Beaver Lakea savršeno je za one koji traže samoću ili traže mogućnosti za rekreaciju.

Jedno je od najjasnijih jezera u zemlji, a zbog visoke vidljivosti posebno je popularno među roniocima. Također možete uživati ​​u vožnji kanuom White River, posjetom kapeli Thorncrown i planinarenju oko jezera Leatherwood. Ogromni vapnenački blefi, duboke tajanstvene špilje i mnogi prirodni izvori jednako će oduševiti fotografe i ljubitelje prirode.

4022 Mundell Rd, Eureka opruge, AR 72631-8911

11. Što raditi u izvorima Eureka: Ozark Mountain Ziplines


Ozark Mountain Ziplines organizira obilazak nadstrešnica u prekrasnim Ozark planinama. Ugostiteljstvo za pojedince, obitelji, izviđačke grupe i drugo, tvrtka koristi profesionalno obučene vodiče i visokokvalitetnu opremu kako bi svaki posjetitelj imao sigurno i zabavno iskustvo. Tvrtka ima korijene u Kostariki, za koju se smatra da je jedno od najboljih područja za obilazak nadstrešnica po svijetu.

Obilazak nadstrešnice u planinama Ozark uključuje 10 zipline, viseće platforme za stabla, nekoliko kratkih pješačenja i nebeski most. Obilazak traje bez obzira na vremenske prilike. Do 10 osoba ima pravo sudjelovati u grupnim turnejama.

208 W Van Buren, Eureka Spring, AR 72632, Telefon: 479-363-6699

12. Lake Leatherwood, Eureka Springs, AR

Gradski park Lake Leatherwood, također poznat kao LLP, nalazi se na sjevernoj strani izvora Eureka. Park 1,600-acre uokviruje jezero Leatherwood, vodeno tijelo 100-acre. Jezero kojim se napaja brana Lake Leatherwood otvoreno je za ribolov, brodstvo, kanu i kanu.

LLP je također idealno mjesto za planinarenje, trčanje, biciklizam, izlet, ptice i sve vrste timskih sportova. Civilni zaštitnički korpus (CCC) koji je vlada vladala izgradila je nekoliko struktura unutar parka u 1930-ovima. Kao rezultat toga, cijeli park Lake Leatherwood prepoznat je kao povijesna četvrt.

1303 županijska cesta 204, izvori Eureka, AR 72632

13. Što raditi u Eureka Springsu: Onyx Cave Park


Središnji dio špiljskog parka Onyx je špilja Onyx, dobro očuvana grotla koja sadrži niz stalaktita i stalagmita. Gosti mogu vidjeti špilju tijekom 30-ove minutne obilaske. Špilja je dostupna tijekom cijele godine, iako se sati posjeta razlikuju ovisno o sezoni.

Gosti svih dobnih skupina lako mogu ući u špilju jer na mjestu postoje stepenice, rampe i glatka staza. Nakon obilaska špilje, posjetitelji mogu pregledati suvenirnicu kako bi vidjeli sve vrste oniksi suvenira. Ulaz u špilju iznosi $ 7.50 za odrasle, $ 3.50 za djecu starije od tri godine i besplatan za djecu mlađu od tri godine.

338 Onyx Cave Lane, Eureka Springs, AR 72632, Telefon: 479-253-9321

14. Galerija Quicksilver, Eureka Spring, Arkansas


Otvorena u 1991, Galerija Quicksilver prikazuje sve vrste umjetnosti i zanata više od umjetnika i umjetnika više od 120. Komadi u galeriji izrađeni su u različitim medijima, uključujući drvo, metal, keramiku, nakit, staklo i još mnogo toga.

Tu su i slike, fotografije i druge vrste dvodimenzionalnih umjetničkih djela. Jedan od najvažnijih aspekata galerije je njezin praktični izložba glazbenih instrumenata koji uključuje zdjelice gongova, zvona i pjeva. Galerija Quicksilver, otvorena sedam dana u tjednu, članica je Privredne komore Eureka Springs kao i Udruge galerija Eureka Springs.

73 Spring Street, Eureka Spring, AR, Telefon: 479-253-7679

15. Vinarija Keels Creek


Vinarija Keels Creek sjedi oko tri milje izvan Eureka Springsa. Vinarija je započela vinogradom od osam hektara koji su vlasnici zasadili u 2004. Vinograd sada sadrži četiri vrste bijelog grožđa i tri vrste crvenog grožđa. Uz pomoć dr. Douglasa Hauslera, umirovljenog analitičara, Vinarija Keels Creek poboljšala je stope proizvodnje i povećala kvalitetu svog domaćeg grožđa.

Keels Creek, kao butik vinarija, proizvodi samo vina s lokalno uzgojenim proizvodima. Osim vinograda, vinarija sadrži i španjolsku zgradu u kojoj se nalazi umjetnička galerija Keels Creek. Gosti mogu doći uživati ​​u finom vinu dok gledaju djela lokalnih umjetnika.

3185 E Van Buren, Eureka Spring, AR, Telefon: 479-253-9463

16. Stabilni i medvjedić na planinskom jahanju


Bear Mountain Riding Stable trenutno živi dvanaest sretnih konja. Staja nudi stazu dugu jednosatnu vožnju lijepom stazom koja se nalazila u planinama Ozark. Vožnje su pogodne za ljude svih dobnih skupina i svih razina vještina. Staja također ima mjesta za vjenčanja, rođendane i druge vrste posebnih događanja.

Prozor u zatvorenom centru događanja omogućuje konjima da iskaču glave u sobi kako bi pozdravili goste. Zatvoreni centar za događanja može primiti do 150 posjetitelja. Na susjednom ranču s dude, gosti mogu unajmiti sobe u luksuznim drvenim kabinama. Gostima su veliki trijemovi, puna kuhinja, zabavni centar i veliki jacuzzi.

15290 autocesta 62 zapad, Eureka Spring, AR 72632, telefon: 479-253-6990

17. Inspiracija točka likovnih umjetnosti


Likovna umjetnost Inspiration Point (IPFA) odnosi se na premijersku opersku kompaniju regije Ozark. Organizacija je započela u 1950-u kao ljetni glazbeni kamp za mlade. Na kraju je evoluiralo u vrhunsku ustanovu za studente glasa, instrumentalne glazbe i drugih umjetničkih oblika. Operna kompanija tijekom cijele godine održava jedinstvene i uzbudljive predstave.

Izvan nastupa Inspiration Point Fine Arts održava majstorske tečajeve, drži audicije, vodi orkestar i organizira posebne događaje i treninge. IPFA također nudi kampove za mlade u klaviru, glasu i gudačkoj izvedbi.

16311 autocesta 62 zapad, Eureka Spring, AR 72632, telefon: 479-253-8595

18. Avanturistički planinski odijela


Adventure Mountain Outfitters popularna je trgovina za bicikliste u regiji planine Ozark. Osnovana u 2008-u, trgovina je u vlasništvu Denton West-a, iskusnog biciklista i mehaničara za bicikle. Adventure Mountain Outfitters nudi sve vrste biciklističke opreme, sportske odjeće i prilagođene popravke i izrade bicikala, a oni pružaju popravak bicikla i usluge vođenja i prijevoza.

Trgovina također ima i druge vrste vanjske opreme dostupne za iznajmljivanje, poput kajaka i kanua. I na kraju, posjetitelji se mogu zaustaviti u trgovini radi informacija o uvjetima biciklističkih staza i turističkim atrakcijama u tom području.

151 Spring Street, Eureka Spring, AR 72632, Telefon: 479-253-0900

19. Aurekcije Eureka Springs: Kapela Thorncrown


Thorncrown Chapel je 48-visoki bogoslužni centar u blizini planine Ozark. Jedinstvena kapela privukla je više od šest milijuna posjetitelja od kada je otvorena u 1980-u. Sadrži 425 prozore, 6,000 četvornih metara stakla i 100 tona zavičajnog kamena i obojene kamene ploče.

Dizajniran od strane vrhunskog arhitekta E. Fayja Jonesa, veličanstveni izgled Thorncrown Chapel zaslužio je višestrukim nagradama, uključujući nagradu 1981 za dizajn arhitekte godine i 25-ovu godinu američkog Instituta za arhitekte. Kapela je otvorena za javnost besplatno. Također je moguće koristiti za vjenčanja i druge posebne ceremonije.

12968 autocesta 62 zapad, Eureka Spring, AR 72632, telefon: 479-253-7401

20. Krist Ozarks


Christ of the Ozarks je ikonski kip Isusa Krista koji stoji 1500 stopalo iznad izvora Eureka. Zamršeno rezbareni kip izgrađen je u potpunosti ručno. Umjetnik je sipao 24 slojeve bijelog maltera preko čeličnog okvira kako bi dovršio 67 visoko stopalo umjetnosti.

Temelj kipa sastoji se od 340 tona betona podupiranih čelikom. Krist Ozarks jedna je od glavnih atrakcija koje posjetitelji uživaju vidjeti tijekom Velike pasijonske igre, godišnje predstave koja prikazuje priču o tome kako je Lazar uskrsnuo od mrtvih, Kristov ulazak u Jeruzalem na Palm nedjelju, njegovo raspeće i uskrsnuće. Svake godine pozorišne predstave prisustvuju tisuće posjetitelja.

935 Passion Play Road, Eureka Spring, AR 72632

21. Povijesno središte grada Eureka Springs


Do centra grada Eureka Springs ima zanimljivih trgovina i zabavnih atrakcija za posjetitelje svih dobnih skupina. Glavni trgovački prostor sadrži više od 50 prodavaonica koje prodaju različite vrste robe. Djeca se vole zaustavljati u prodavaonici Meteorita, KaleidoKitesa i trgovina Dumb Dame Dud Fudge. Posjetitelji za odrasle pronaći će mnoštvo umjetničkih galerija smještenih među buticima.

Za ručak posjetitelji se mogu odlučiti za vrhunski gurmanski doživljaj ili pojesti obrok u obiteljskoj prehrani. Scena noćnog života u Eureka Springsu živahna je s više od barova 20, plesnih klubova i živih glazbenih prostora razasutih po cijelom središtu grada. I na kraju, postoji mnogo mogućnosti smještaja za posjetitelje izvan grada koji žele biti blizu svih akcija.

22. Basin Spring Park, izvori Eureka, Arkansas


Lokalne lore nazivaju Park izvorišta Basin kao mjesto prastarog ljekovitog izvora. Indijanci, rani doseljenici i mještani Eureka Springs-a koristili su ovo proljeće više od 100 godina. Prvi posjetitelji došli su u 1879, a u 1890-u je lokalna uprava ukrasila područje oko proljeća vapnenačkim zidovima, fontanama i pješačkim stazama.

Park je ponovno obnovljen u 1920-u. Sada se posjetitelji mogu opustiti blizu proljeća slušajući živu glazbu i vodeći se u prekrasnom okruženju. Basin Spring Park nalazi se u blizini popularnih trgovina i restorana u centru Eureka Springsa.

12 Spring Street, Eureka Spring, AR 72632

23. Fabrika kolača za lijevke, Eureka Spring, AR


Tvornica kolača za tokove Eureka Springs je kafić koji poslužuje sve vrste ukusnih poslastica i slanih jela. Neka od njegovih osnovnih jela uključuju punjene srdele, pržene s umake, pržene perece, klasični sladoled od bezglutenskih vrsta i kolače od lijevka prekrivene svim vrstama ukusnog voća i umaka.

Tvornica kolača za lijevke Eureka Springs smještena je uz glavnu ulicu u srcu grada. Tvornica kolača za lijevke otvorena je od 10: 00 AM do 7: 00 PM tijekom cijelog tjedna.

Glavna ulica 27 S, izvori Eureka, AR 72632

24. Atrakcije Eureka Springs: planinsko selo Pine


Village na Pine Mountain je popularno mjesto za kupovinu, blagovaonicu i zabavu za ljude svih dobnih skupina. Selo sadrži nekoliko jedinstvenih atrakcija, uključujući veliku suvenirnicu, ugodnu knjižaru i dućan s autentičnom kožom koji prodaje sve, od torbica do držača posjetnica.

U Kušaonici svježe berbe posjetitelji mogu kušati rijetke delicije poput infuzijenog maslinovog ulja i ostarelog balzamičnog octa. Black Jack Adventure i Eureka Van Tour, dva lokalna pružatelja turneje, također imaju urede u Pine Mountain Villageu. Osim kupovine i blagovaonice, selo rutinski održava predstave, festivale i druga događanja.

2075 E Van Buren, Eureka opruge, AR 72632