20 Najljepše Otoke Države Washington

Ako postoji jedan dio države Washington koji se ističe u ovom spektakularno lijepom dijelu zemlje, to su njegovi otoci. Prekriveni starim šumama pomiješanim s valjanim plodnim brežuljcima, kruženi kilometrima pješčanih plaža, a s pogledom na okolne planine, otoci države Washington skriveni su dragulji. Neki su, povezani s kopnom mostovima poput Mercera, predgrađe Seattlea. U blizini Seattlea, mnogi su otoci bijeg od užurbanog i obilnog stresa.

1. Otok Orcas


Ostrvo Orcas je najveće otočje San Juan, smješteno u sjeverozapadnoj državi Washington. Na sjevernom kraju otoka nalazi se selo Eastsound, najveće od nekoliko čudnih sela i zaseoka na otoku. "Dragulj San Juans", kako mještani nazivaju Orcas, uzbudljiv je spoj veličanstvene obale, ustava brda visokog 2,409-a, plodnih valjajućih brežuljaka, gustih šuma sa slapovima i beskrajnih oceana koji se protežu do horizonta. Otok je fantastičan za istraživanje biciklom ili pješice, dobrim krivudavim seoskim cestama koje prolaze kraj starih jabukovača, umjetničkim ateljeima i malim selima. Planina Ustav dio je državnog parka Moran 5,252-acre, s nekoliko bistrih plavih jezera i preko 38 milja pješačkih staza. Prošećite se planinom i uživajte u prekrasnom pogledu na planinu Baker sa snijegom i more otoka.

2. San Juan


Ostrvo San Juan nalazi se na sjeverozapadu Washingtona i drugo je najveće otočje San Juan. Otok je povezan s kopnom saveznim državama Washington State Ferries, koji pristaju u luci Friday, glavnom gradu otoka San Juan. Stare znamenitosti i ostaci britanskih i američkih kampova sada su dio Nacionalnog povijesnog parka otoka San Juan. Neposredno pred petak Harbor je laboratorij za istraživanje mora i sveučilište u Washingtonu, osnovano u 1909. Ostala zanimljiva mjesta koja ćete posjetiti su Muzej kitova, novi muzej umjetnosti, Kazalište Zajednice San Juan i park skulptura na otvorenom u blizini luke Roche. Lime Kiln Park je mjesto za sjediti i gledati orke kako plivaju.

3. Bainbridge


Smješten u srcu Puget Sounda, Bainbridge je slikovito ostrvo s spektakularnim pogledom u svim smjerovima: raspon kaskadnih planina i puget zvuk na istoku, olimpijski poluotok i olimpijske planine na zapadu, a Rainier veličanstveno se pruža od jugoistok. Otok je prekrasno mjesto za život, i popularno je turističko odredište. Poznat je po svojih sedam vinarija, zanatskoj pivari, organskoj destileriji, šarmantnim pansionima i kilometrima pješačkih i biciklističkih staza kroz bujne parkove. Slikovito selo Winslow nalazi se na samo nekoliko minuta hoda od trajekta, što je savršen uvod na otok sa svojim parkom uz obalu punim čudnih restorana, kao i živahnom marinom. Što raditi na otoku Bainbridge

4. Camano


Otok Camano je veliki otok u Puget Soundu smješten između kopna i otoka Whidbey. Otok je dostupan preko mosta Camano Gateway i netaknuti je raj s brdima koji se valjaju, rijetko prepunom obalu, bogatim nizom divljih životinja u drevnim zimzelenim šumama, velikim nebom s ćelavim orlovima i plavim čapljama koji šetaju plažom. Otok ima dva državna parka: Državni park Camano Island, park za kampiranje 134-acre prekriven zaštićenom šumom sa stjenovitom plažom, pješačke staze, ribolov, brodstvo i ronjenje, te Državni park Cama Beach, koji ima lijepu malu plažu, šarmantne obnovljene kabine i duge staze kroz šume. Popularno turističko odredište, Camano je poznat po brojnim festivalima, od festivala snježne guske i ptice Port Susan u veljači do proljetnog umjetničkog koncerta u lipnju do Stanwood-Camano Chili & Chowdera Cookoffa u studenom.

5. Fidalgo


Otok Fidalgo je otok u okrugu Skagit u Washingtonu, oko 60 milja od Seattlea. Otok je od kopna odvojen Šinamskim kanalom i povezan je kultnim Rainbow mostom. Obmana Pass ga razdvaja od otoka Whidbey. Glavni grad na otoku je Anacortes, koji se naziva "ulaz u San Juans". Anacortes ima niz popularnih godišnjih događanja, kao što su proljetni festival vina u travnju i festival Anacortes uz obalu u lipnju. Anacortes također stječe reputaciju u njegove umjetničke galerije u kojima se nalaze djela lokalnih i etabliranih umjetnika. Park Washington je park 220-ral u srcu grada s lijepim pješačkim i biciklističkim stazama. Na južnom kraju nalazi se dio čuvenog državnog parka Deception Pass. od Fidalgoa, nebeskih planinara sa šumama starog rasta, prekrasnim plažama, bogatim divljinama i planinarskih staza 38.

6. Lisica


Otok Fox nalazi se tik uz poluotok Kitsap u Puget Soundu. Otok je miran i prilično ruralni te je dostupan preko mosta u blizini luke Gig. Uživa u spektakularnim pogledom na planinu Rainer preko Puget Sounda, a ovaj lijepi bujni otok najbolje je istražiti brodom. Pogled na kultni svjetionik Fox Island, s Mount Rainer u pozadini, savršen je za sliku. Povijesni muzej na otoku Fox s više od artefakata 3,000 odlično je mjesto za upoznavanje povijesti otoka kao i povijesti ljudi koji su na njemu živjeli. Kapela u zaljevu Echo, na rubu vode, mora se vidjeti; ova lijepa kapela stara 100 također je popularno mjesto za romantična vjenčanja. Kopachuck Državni park u zaljevu Henderson je morski park 109-acre sa 5,600 stopa obale. Fox Island Sand Spit je javni park za kampiranje, dok je centar prirode Fox Island prekrasno zaštićeno područje s dubokim šumama, otočnim potocima tijekom cijele godine i brojnim močvarama.

7. Guemes


Otok Guemes je mali otok u okrugu Skagit, sjeverno od otoka Fidalgo i oko 5-ove vožnje trajektom iz grada Anacortesa. To je mala ruralna zajednica, a osim mjesta Guemes Island Resort nudi ograničene sadržaje. Većina plaža je javna, pa tako i lansiranja brodica. U srcu otoka nalazi se mali školski park, dok je Young's Park, na Sjevernoj plaži, nedaleko od odmarališta Guemes Island. Do planine Guemes nalazi se predivna uređena staza dugačka 2.2 milja, vijugajući zapadnim crvenim cedrom i šumom Douglas-jela, umjereno teška, s nekoliko prekida i umjerenim porastom elevacije. Staza je okružena veličanstvenom prirodom i nekim rijetkim autohtonim biljkama, a pogled je prekrasan.

8. Harstine


Ostrvo Harstine nalazi se na jugu Puget Sounda, zapadno od Case Inleta, malo ispod 10 milja od Olimpije. S kopna je lako dostupan mostom na kraju poluotoka Kitsap. Većina otoka je ruralna, nerazvijena i jako šumovita. Najbolji način za istraživanje njegovih sjenovitih puteljaka je biciklom ili veslanjem oko kašastih obala otoka, dobar način da se uoče tuljani ili kitovi. Izgledni zimzeleni evociraju bezvremensku atmosferu davno odavno nestalog svijeta. Postoje tri sjajna parka, uključujući McMicken Island State Park, koji ima 1,661 stopa obale i poznat je po spokojnoj uvali, gdje možete baciti sidro i opustiti se. Ima sjajne pješačke staze kroz šumu punu divljih životinja. Ne propustite Wild Felid Advocacy Center, utočište za mačke velike i male, od napuštenih kućnih mačaka do leoparda i cugara.

9. Herron


Otok Herron je maleni, otprilike 300-acre otok u južnom dijelu Puget Sounda. Veći dio otoka vlasništvo je korporacije HMC, koju čine vlasnici nekretnina, i dostupna je trajektom korporacije za stanovnike i njihove goste. Korporacija posjeduje park North Beach s malim pristaništem za brodice, nerazvijenom Južnom plažom i park Goodpastor s susjednim močvarnim područjima, kao i ceste, vatrogasna postaja, zgrada zajednice, trajekt, trajektna pristaništa i vodni sustav. Ostatak zemlje je u vlasništvu ostalih privatnih vlasnika. Sa samo nekoliko stotina stanovnika, otok je tih i spokojan, potpuno netaknut, sa šumovitim predjelima i močvarnim stazama i stazama koje prolaze kroz otok. Mirne vode oko otoka često posjećuju prolazeći kitovi i dupini.

10. Lopez


Jedan od najvećih otoka San Juan, otok Lopez dugačak je 15 milja i ima obalu od 63 milja. Prekriven je bujnom šumom i valjanim obradivim zemljištima, pustim plažama i tihim uvalama, koje u daljini prekriva snijegom prekrivena planina Baker. Najveća zajednica na otoku je selo Lopez s šarmantnim trgovinama i čudesnim kafićima, knjižnicom, povijesnim muzejem i brojnim umjetničkim galerijama. Skandinavski farmeri šakom su otkrili otok u 1850-ovima, a kasnije su im se pridružili umjetnici koje je privukla veličanstvena priroda i opuštena seoska atmosfera. Tržište lokalnih poljoprivrednika oduševljava obiljem domaćih proizvoda poput krušaka, jabuka, kivija i lokalnog grožđa. Postoje i lame i ovce koje mirno ispašu na zelenim brdima.

11. Lummi


Otok Lummi je miran i opušten mali otok u blizini Bellinghama, u Washingtonu, dostupnom kratkom vožnjom trajektom od Gooseberry Point. Ova živopisna umjetnička zajednica udvostručuje se ljeti kada se Kanađani i Amerikanci dolaze opustiti. Kamo god da krenete, vidikovci Salskog mora su spektakularni. Postoje samo dva restorana, jedna trgovina, nekoliko pansiona, pošta, knjižnica, stara škola i crkva. Otok Lummi poznat je po ribolovu lososa, živahnoj populaciji umjetnika i prekrasnim mogućnostima planinarenja mirnim uskim seoskim cestama. Staza do planine Lummi malo je napornija i planinare vodi kroz bujni rezervat Baker do prekrasnih pogleda na otoke San Juan.

12. Marrowstone

Ostrvo Marrowstone, u blizini Fort Flaglera u Washingtonu, skriveni je dragulj, pastoralna oaza s valjanim brežuljcima prekrivenim zrelim jagodama na kojima su iskopane hrapave plaže za školjke, umjetnici se nalaze kod kuće, a svi koji posjete su u strahu od snijega natkriveni vrhovi olimpijskih planina. Otok Marrowstone naselili su norveški doseljenici u 1800-ovima, a njihovi potomci još uvijek obrađuju plodne zemlje otoka i gredice ostrige. Glavni grad je Nordland, s općom prodavaonicom, malim rustikalnim kabinama, pristaništem za čamce i divnim vinogradom koji proizvodi vlastito vino. Tu je i umjetnička galerija u kojoj lokalni umjetnici prikazuju svoje radove. Bivša vojna baza Fort Flagler danas je državni park, s lijepim pješačkim stazama koje pružaju spektakularne poglede na Mount Baker, Mount Rainier i otoke San Juan.

13. McNeil


Otok McNeil nalazi se u zapadnom Puget Soundu, zapadno od Steilacooma. Otok je najpoznatiji po Federalnoj kaznionici Sjedinjenih Država, zatvoru koji je postojao od 1875 pod različitim imenima dok nije zatvoren u 2011. Bio je to posljednji otočki zatvor u državi. Od zatvaranja zatvora, otok je ostao dom glavnog državnog centra za posebne privrženosti (SCC), koji na neodređeno vrijeme drži seksualno nasilne predatore nakon što završe zatvorske kazne. Otok je u državnom vlasništvu.

14. Mercer


Ostrvo Mercer nalazi se na jezeru Washington, otprilike na pola puta između Seattlea i Bellevuea, a smatra se jednim od najtrofejnijih predgrađa Seattla. Memorijalni most Lacey V. Murrow i Memorijski most Homera M. Hadleya obuhvaćaju jezero Washington i povezuju otok sa Seattleom. Istoimeni grad je brzo rastuće trgovačko središte otoka, mjesto na kojem otočani idu u kupovinu, jedu u gurmanskim restoranima ili posjećuju teretanu. Otok je poznat po bogatom stanovništvu s velikim luksuznim kućama i dvorcima, ali i po prekrasnim parkovima s kojih se pruža spektakularan pogled. Postoje više od 475 hektara parkova, tri javne plaže i preko 50 milja pješačkih staza.

15. Državni park Blake Island


U izvornom je privatnom vlasništvu milijunaša iz Seattlea Williama Pitta Trimblea, u državi 1959 država Washington pretvorila je cijeli otok Blake u Blake Island Marine State Park. Uz pogled na obris Seattlea i olimpijske planine i 5 milja na plaži, ovaj park 475-acre vrlo je popularno odredište za kampiranje, planinarenje, brodstvo i uživanje u divljini. Tillicum Village, smješten na sjeveroistočnom kraju otoka, pokazuje indijsku kulturu, umjetnost i hranu sjeverozapadne obale. Izlet Tillicum-a Argosy Cruises nudi predstave uživo s pripovijestima o sjeverozapadu domorodaca i lokalno nadahnutim bifeom s tradicionalno pripremljenom ribom pečenom na vatri. Postoje 7.5 milja za biciklističke staze, 8 milje za pješačke staze i 1,500 noge za privez za privatne brodove.

16. Puget


Puget Island, Washington, nalazi se u rijeci Columbia, preko puta Cathlameta u državi Washington, a s kopnom je povezan mostom 409 Washington Highway preko kanala Cathlamet. Otok Puget povezan je s Oregonom, s druge strane rijeke Columbia, s trajektom koji slijeta u Westport, Oregon. Norvežani su na otoku osnovali prvo stalno prebivalište, obrađujući njegovu plodnu zemlju i pecajući bogate riječne vode. Otok je danas poznat kao "Mala Norveška". Norvežani su izgradili dvije lutičke gotičke crkve u 1929-u. Farma na dva otoka sjajno je mjesto za dobivanje svježih proizvoda i druženje s mještanima. Lansiranje parka i brodova Svensen popularno je kod ribara i vrlo je aktivno tijekom ribolovne sezone. Dio otoka Puget zaštićen je u prirodnom rezervatu Puget Island.

17. Ostrvo Anderson


Najjužniji otok Puget Sounda, otok Anderson nalazi se južno od otoka McNeil, u neposrednoj blizini Key Peninsula, dijela poluotoka Kitsap. Od kopna ga je odvojio Puget Sound, a do njega se može stići otprilike 20 minutna vožnja trajektom iz Steilacooma u Washingtonu. Bujno zeleno i vrlo mirno, otok Anderson je od 1960-a odmaralište za umirovljenje. Na otoku postoje tri parka, što znači da je većina njegovih resursa zaštićena od razvoja. Andyjev park divljih životinja sastoji se od hektara 170-a šuma, močvarnih područja i ušća, a tu je i staza dugačka 2 milja koja prolazi kroz park. Morski park Andrew Anderson bujno je pošumljen veličanstvenim drevnim Douglasovim jelima i mnogim autohtonim biljkama. Staza završava na ulazu plime i oseke koji je poznat kao rasadnik lososa i lijepu plažu. Eagle Island State Park udaljen je od otoka Anderson, 2,600 stopa od obale gdje se tuljave vole odmarati, zajedno s mnogo ugodnih staza i područja za kampiranje.

18. Shaw


Otok Shaw najmanji je od otoka San Juan, maleni zeleni dragulj, privatni, tihi, pažljivo čuvan, a nije dozvoljen razvoj. Samo pješčane plaže, lagane biciklističke i pješačke staze kroz šumu, čudesna opća trgovina koja pruža sve potrebe, stara crvena škola, mali muzej na otoku i malo knjižnica. Otok dijele pokojni milijarderi i redovnice benediktinke, a redovnice su vjerojatno to ljepše od njih. Šetnja ili biciklizam živopisnim obalama u parku okruga Shaw ili biološkim rezervatom kojim upravlja Sveučilište u Washingtonu. Dok su sestre prije praktički upravljale otokom, trajekt je uključivao, do prije nekoliko desetljeća, danas oni upravljaju benediktinskim samostanom Gospe od Stijena i pozdravljaju posjetitelje na njihovoj dobro upravljanoj farmi. Ako želite ostati duže, uz šumu uz plažu nalazi se lijep kamp u kampu s pogledom na Olimpijske planine.

19. Vashon-Maury


Otok Vashon-Maury nalazi se južno od Admiralty Inleta i najveći je otok u Puget Soundu. Do 1916-a, otok Vashon bio je odvojen od otoka Maury, ali lokalni su vlasnici izgradili isthmus koji danas povezuje dva otoka i na njemu je zaselak Portage. Otok je dugačak samo 13 milja i širok 8 milja, a obale 45 milje imaju. Vrlo je tiho i ruralno, a s kopna je dostupan samo kratkom vožnjom trajektom iz okruga Seattle, Tacoma ili Kitsap. Otok je vrlo popularan među turistima, koje privlače ne samo plaže, već i odličan restoran, čudan smještaj, umjetničke galerije i česti festivali.

20. Whidbey


Otok Whidbey nalazi se u Puget Soundu, sjeverno sjeverno od Seattlea, Washington. Otok je vrlo slikovit i hrapav, s miljama plaža, valjanih brežuljaka i plodnim poljoprivrednim zemljištem. Državni park Deception Pass smješten je na sjeverozapadnom vrhu otoka, a nudi fantastične mogućnosti za planinarenje, uz spektakularni pogled na litice, staze kroz guste stare šume i kristalno čisto slatkovodno jezero. Na južnom dijelu otoka nalazi se povijesni državni park Fort Casey, dom povijesne baterije i svjetionik. Otok ima nekoliko čudnih obalnih gradova. Coupeville, Oak Harbor i Langley imaju restorane, trgovine, kafiće i umjetničke galerije.